Laatste post

Lieve lezers. Ik hoop dat het niet als een al te grote schok komt: vandaag schrijf ik mijn laatste berichtje voor doriexel.nl. Ik berg mijn schrijverspen op, althans, op deze plek. Het einde van een tijdperk, dat is het. Ruim acht jaar heb ik geblogd over het wel en wee van ons gezin. En nu zet ik er een punt achter.

Heb ik dan geen inspiratie meer? Ik moet toegeven dat de inspiratie het afgelopen jaar wel wat is afgenomen. Dat komt omdat deze blog zo vaak over ons dagelijkse rommelige leven met de kinderen gaat, en die kindertjes worden langzamerhand steeds groter. Grappige voorvallen zijn er nog steeds, maar veel is niet meer geschikt om te publiceren. Lau leest zelfs vaak mee met wat ik allemaal deel, ik zou niet willen dat ze zich daar ongemakkelijk bij zou gaan voelen.

Schrijven zal ik niet snel opgeven, dus wie weet popt op een dag op een andere plek weer een blog van me op. Maar ik neem nu eerst even pauze. En deze blog gaat offline, niet meteen binnen een paar dagen, maar wel over een paar weken. Heb je dus nog een favoriet recept of zoiets dat je eraf zou willen halen, nu is je kans!

Om nog even na te genieten van acht jaar doriexel.nl zet ik hier de favoriete posts van onze bezoekers op een rij. In de top twintig staan bijna alleen maar recepten, waarschijnlijk omdat mensen hier ook via Google op terecht komen. Ik maak daarom een selectie van stukjes die ik zelf ook leuk vind:

 • De friesche oranjekoek, uitdaging #3 in de Little Dutch bake-off. Ik bakte negen weken lang een oud Hollandse zoetigheid, in de aanloop naar de geboorte van Mels. Aan nummer tien, de Twentse krentenwegge, ben ik nooit toegekomen want toen was het meneertje al gearriveerd. Hij ging later nog wel op de foto met een meterslange krentenwegge; zo eentje had ik zelf natuurlijk nooit kunnen bakken.
 • Ingewijd in de gebruiken, een van de vele posts over cadeautjes voor juffendag. Wat zullen jullie mijn originele input dit jaar gaan missen!
 • De barbietaart! Nog altijd is deze taart een van Lau’s liefste herinneringen. En elke verjaardag vraagt ze stiekem toch weer een keertje om een barbietaart, maar na die ene keer heb ik me er niet meer aan gewaagd.
 • Van de wat meer persoonlijke posts is de geboorte van Mels degene die het meest gelezen is. Zo lief, dat kleine babytje!
 • En die post wordt op de voet gevolgd door digimuntjes, over de gevaren van kinderen zelfstandig op de ipad laten spelen…
 • De post die de meeste reacties ooit opleverde was ‘Hobby’s‘, hier werd 72 keer op gereageerd.

Al met al zit in deze site een persoonlijk familiedocument dat nauwkeurig acht jaar uit ons leven volgt. Ik heb hem met ongelooflijk veel plezier gevuld, en heb zó genoten van elke reactie die jullie hier hebben achtergelaten. Bedankt voor alle jaren van meeleven en meelezen!

En nu snel wegwezen, voor ik de tissues erbij moet pakken…

 

Post navigation

  18 comments for “Laatste post

 1. Ronney
  21 jan ’16 at 22:03

  Respect voor acht dappere en knappe schrijfjaren! En veel dank voor het leesplezier wat je ons gunde :)

  • Ronney
   21 jan ’16 at 22:04

   Respect voor acht dappere en knappe schrijfjaren! En veel dank voor het leesplezier dat je ons gunde :-)

  • Dorieke
   21 jan ’16 at 22:07

   Dankje Ron! Met heel veel plezier gedaan :)

 2. Martineke
  21 jan ’16 at 23:10

  Aahhh! Ik volgde je nog steeds. Bedankt voor al je leuke, mooie en grappige verhalen! Vaak waren ze zo ontzettend herkenbaar. Ik heb ervan genoten! Veel geluk jullie!

  Groetjes martineke

 3. Opa Bert
  21 jan ’16 at 23:49

  Hey Door,

  Bedankt voor alle leuke verhalen. We hebben er van genoten. Zo bleven we hier in het oosten ook op de hoogte van de avonturen van fam. D.
  We snappen dat je er mee stopt, maar we zullen het missen. Gelukkig is er de whattsapp ter compensatie. En voor jou is er nu tijd om een boek te schrijven :-)

 4. Liesbeth
  22 jan ’16 at 9:45

  Het was altijd heerlijk om je blogs te lezen. Mijn favoriete posts waren die waarbij ik iets moest wegslikken of hardop moest lachen omdat je zo geweldig goed schreef. Jij weet vast wel welke soort blogs ik bedoel :), ik kan ze nu niet zo snel terugvinden helaas… toch maar een boekje van maken??

 5. hanneke
  22 jan ’16 at 10:51

  Jammer dat hij offline gaat. Ik lees af en toe nog blogs van jaren terug. Gewoon om even te lezen over toen Mat en Lau nog zo klein waren.
  Pasgeleden nog m’n eigen havermoutkoekrecept gezocht omdat ik t nodig had bij To go en zo en ik wist dat jij t ergens had taan. :-)
  Ik zal je blogs missen. Doriexel staat bij mij in de bookmarksbar op de eerste plek. :-)

 6. Jolien
  22 jan ’16 at 11:55

  Ik was er al bang voor. Ik snap het heel goed maar het is echt wel heel verschrikkelijk erg jammer. Die top 10 is wat mij betreft niet realistisch, lijkt mij inderdaad een meest gegoogelde lijst voor bak, knutsel,opvoed-inspiratie.
  Ik zou graag een top 10 maken van de blogs waar ik echt héél erg hardop om heb gelachen, ook als ik hem drie dagen later nog een keer las (omdat ik zin had om te lachen:-)) én/of die waarbij mijn ogen vochtig werden.
  Een receptje of knutselidee plaatsen kan iedereen ;-), maar iemand hard laten lachen of huilen getuigd van groot schrijftalent, en dat heb je Door! Maar dat weet je al lang en dus ik sluit me aan bij opa Bert: dan heb je nu dus tijd om je boek te schrijven.
  Dankjewel voor alle heerlijke verhalen!!

  • Dorieke
   22 jan ’16 at 18:56

   Wauw wat een geweldig lieve reacties allemaal!! Ik word er helemaal blij van :).
   Inderdaad, de leukste posts om terug te lezen vind ik ook die waarin er wat gebeurt. Laatst moest ik bijvoorbeeld nog weer lachen om Laurens tip om vieze stukjes kaas bij de prullenbak op te eten: http://www.doriexel.nl/archives/7349. Of die keer dat ik Lau en Mat per ongeluk in de auto had laten zitten in de wasstraat… http://www.doriexel.nl/archives/3900. Of dit filmpje van Mat en Mels die elkaar de hersens inslaan: http://www.doriexel.nl/archives/9023. Ik ga zelf ook weer eens de archieven doorspitten :)

 7. Kirsten
  22 jan ’16 at 19:13

  Wat jammer dat je gaat stoppen Dorieke! Als een van de (anonieme?) trouwe lezers zal ik de verhalen over jullie familie taferelen en de heerlijke recepten missen. Maar vooral ook bedankt voor de vele uurtjes leesplezier!

 8. Carin
  22 jan ’16 at 21:38

  Tja, het zat er aan te komen….
  Inderdaad lachen om de familiebelevenissen en het gevoel dat ik jullie goed ken.
  Maar hoe vaak ik in de bibliotheek nog even je boekentips erbij pakte zowel voor de kinderboeken als voor mijzelf en alle andere lijstjes met tips, die ga ik missen.
  De recepten, misschien heb ik er ooit 1 gemaakt maar die waren niet zo aan mij besteed.
  Als ik bovenstaande reacties lees, er komt een boek dus wacht ik daar wel op :-).
  Thanks!

 9. Linda
  23 jan ’16 at 18:43

  Jammer….maar live hoop ik nog heel lang van je mooie verhalen te genieten!

 10. Nelly
  24 jan ’16 at 22:28

  Oh, wat vind ik dit vreselijk jammer! Ooit via de heerlijke aardbei-rabarbercrumble (die hier ’s zomers bijna wekelijks gemaakt wordt) op je site gekomen en ik ben een beetje verslaafd geraakt aan je mooie overpeinzingen, de aanbiddelijke kindersnoetjes en grappige uitspraken. Ik ken jullie helemaal niet, veel dank dat ik mocht meekijken in jullie leven!
  Het goede!

  • Dorieke
   25 jan ’16 at 19:45

   Zo leuk om te horen dit, ik heb me vaak afgevraagd wie er allemaal meeleest en nu is het net alsof ik even een kijkje krijg aan de andere kant van deze blog! Dank voor deze fijne en lieve reacties!!

 11. Els
  25 jan ’16 at 21:39

  Ja sorry dat ik nu pas reageer maar ik moest eerst alle blogs even overzetten naar mijn harde schijf ;) Kan jullie allen met name ook het wafelrecept van Dorieke aanraden (de tweede) wel even een wafelijzer kopen.
  En gelukkig heb ik de mazzel dat Dorieke me vanaf nu al haar blogs gewoon appt (TOCH DOOR?)

  Nee, maar ik vind het inderdaad ook echt jammer. Ga je blogs missen. Ik zat te denken; als je deze eraf haalt, kun je dan niet even een poosje je zutaten-blogs online zetten? For ol’ times sake? Zou ik echt leuk vinden :) (of kan dat überhaupt niet?)

 12. Lilian
  26 jan ’16 at 20:33

  Lees ook regelmatig even bij, zo leuk om mee te spieken bij jullie!
  Ga het absoluut missen, maar snap het wel.
  Vond het heerlijk om keer op keer mee te maken dat veel dingen niet alleen bij ons gebeurden :-O
  Soms lijkt de wereld zo perfect ;-)
  Maar gelukkig hebben we allemaal van die “later lag je erom” momenten.

 13. Erica
  15 feb ’16 at 7:08

  Ik vind het ontzettend jammer dat je gaat stoppen. Ik ga je ontroerende verhalen, je grappige verhalen en je succesrecepten missen!

  Bedankt!

  Groetjes, Erica

  PS: wanneer gaat doriexel echt uit de lucht? Moet als een malle al je recepten gaan opslaan..

  • Dorieke
   18 feb ’16 at 19:32

   Nou dat duurt nog wel even hoor want stiekem gebruik ik de site ook als een soort knipselkrant voor succesrecepten. Ik zit nu net bijvoorbeeld het recept voor ronde koekjes met jam te zoeken, om mee te geven aan Lau voor haar high tea morgen :).
   Leuk dat je ervan genoten hebt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.