Lessen

Bij de verloskundige leer je nog eens wat. Wist je bijvoorbeeld dat een eerste kindje wél moet indalen, en een tweede niet? Ik had eigenlijk wel gehoopt op een beetje indalen. Van de vorige keer weet ik niet meer precies hoe het voelt, maar ik heb zo’n vermoeden dat het dan in ieder geval afgelopen is met dat rare getollebol in mijn buik. Ons kleine kereltje is bepaald niet het luie leeuwtje waar ik hem eerder wel eens voor aanzag. Hij draait rond en rond en rond, zet zich met beide voeten af tegen mijn heupbot of mijn blaas. Als een caviaatje in een rondrenrad. Maar als hij is ingedaald kan hij alleen nog met zijn voetjes trappelen. Dan zit zijn hoofd als een soort schroef vast in het geboortekanaal. Wedden dat hij dan wel een beetje kalmeert?

Bij de verloskundige leer je ook andere dingen. Dat je in razend tempo kilo’s aan het vergaren bent bijvoorbeeld. Tijdens de eerste zwangerschap viel het allemaal reuze mee. Toen werd ik in totaal maar 8 kilo zwaarder. Dat record heb ik nú al gebroken. Jakkie wat een vervelend moment op die grote SonjaBakkerWeegschaal. Je denkt misschien dat je je geen zorgen hoeft te maken over die kilo’s als je zwanger bent, maar dat klopt niet hoor. Want dat babietje weegt maar een kilootje ofzo, en dat plensje vruchtwater is ook echt niet verantwoordelijk voor de resterende 8-12 kilo.

Maar ik heb dan ook stiekempjes een afspraak met mister X daarbinnen. Ik geef hem veel chocola en koekjes, als hij zich een beetje rustig houdt. En daarom viel mijn wereld dus wel een beetje aan duigen toen mij werd verteld dat een tweede kind misschien niet indaalt. Want dat was mijn hoop hè, dat hij dan die koekjes en chocolaatjes niet meer nodig zou hebben om rustig te gaan liggen. En dan zou ik de overtollige kilo’s misschien voor de bevalling nog wel kwijtraken. Maar ja, nu zit er niets anders op dan maar gewoon door te gaan met het verstouwen van een dagelijkse hoeveelheid zoetigheid. Je moet toch wat om het een beetje draaglijk te houden.

  9 comments for “Lessen

 1. Carin
  6 jun ’09 at 9:35

  Van die chocola wordt hij juist hyperactief!

  Tja, en die kilo’s, je eerste zwangerschap was ook wel ideaal hoor.

 2. Els
  6 jun ’09 at 10:24

  Oh ja, ik zei van de week inderdaad tegen je dat t vanaf de 30e week wel in kon dalen. Maar het klopt; bij de 2e gebeurt dat minder snel; sorry als ik nu medeverantwoordelijk ben voor de kilo’s ;)
  En troost je; die van mij is al weken ingedaald en hoe ze t voor elkaar krijgt weet ik niet maar mn buik beweegt soms nog als een dolle waardoor ik meestal tussen 12-2 snachts wakker lig…mocht dat een troost zijn….

  En was je maar 8 kilo aangekomen bij Lauren? Dat belooft wat voor een eventuele 2e zwangerschap van mij. Slik. (maar laat ik eerst deze er maar eens uitkrijgen…..)

 3. Lilian
  6 jun ’09 at 11:16

  Elin is bij mij nog gedraaid (zelf) met goed 39 weken… Die heeft tot de laatste dag alle kanten opgedraaid…

  Zo vies is chocola toch niet :-P Vond het geen straf haha. Heb eigenlijk geen idee meer hoeveel ik was aangekomen. Bij Tomas 6 kilo en ik meen bij Elin 12 kilo, maar weet het dus niet meer zeker.

  Indalen was zeker prettig geweest, maar helaas is het niet anders. Soms was ze halverwege en toch schoot ze weer los.

  He wat bemoedigend weer ;-)

 4. Karina
  6 jun ’09 at 13:50

  Vocht Dorieke, vocht….. daar kun je het altijd nog op gooien. Je houd gewoon veel vocht vast (liters! en dat betekend kilo’s zwaarder).
  Waar? Ach ja,….. niet alleen in je enkels hoor! Nee, gewoon over je hele lijf. ;-). Ondertussen kun jij gewoon lekker je stukjes chocola eten en de verstopte pakken koekjes weer tevoorschijn halen. Lang leve het vocht!

  Trouwens ik ben bij Dorien 17 kilo aangekomen en bij Rik 9. Die van mij zijn allebei wel keurig ingedaald van te voren Dorien wat eerder dan Rik en Rik niet helemaal. Die zakte pas goed naar benedeb toen hij zowat meedreef met het vruchtwater :-)

 5. Alice
  6 jun ’09 at 16:12

  Ik kom ook wel aan zonder dat er een kind in mn buik zit, dus geniet er gewoon lekker van dat je een excuus hebt ;-) Na de bevalling gooien we er wel een wedstrijdje afvallen tegenaan

 6. Karina
  6 jun ’09 at 17:30

  oe, oe, wacht…… je zoon heeft gewoon zware botten. Ja, dat is het! :-P

 7. Els
  7 jun ’09 at 23:23

  Hey; fijne vakantie hé! Jammer dat ik het kind er niet voor jullie vakantie uitgeperst heb gekregen maar ik ga mn best doen deze week…..x

 8. Rianne
  8 jun ’09 at 11:54

  Het wordt hier natuurlijk een beetje stil met die vakantie van de Deesjes. Dan moeten wij maar vrolijk verder berichtjes sturen, om onze verslaving te blijven voeden.

  Els, mocht Ronelsi de uitgang vinden, hoe ga je dat dan communiceren? Ik hou nu angstvallig doriexel en je hyves in de gaten, maar misschien krijg ik wel keurig een sms binnen?

  Ik zal vast niet de eerste zijn die hier mee komt, maar mocht er nog ooit een dochter bij Ak en Door geboren worden, dan stem ik voor Hollie! Dat zou nu heel toepasselijk zijn.

 9. Ronney
  8 jun ’09 at 20:01

  Euhm, de kans is groot dat de eerste bericht via SMS gaan, daarna hyves, mail of ouderwets via http://www.ronney.web-log.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.