Weer begonnen

En ja hoor, het nieuwe jaar is weer begonnen. De eerste werkdag, eerste schooldag zit er alweer op. Ik kon helemaal niet lekker slapen vannacht, ik lag maar te woelen en te denken: zometeen gaat de wekker. Want na twee weken luieren en lekker uitslapen is de wekker gewoon zo’n eng ding, daar lig je dan de hele nacht wakker van.

En dus, om het leed enigszins te verzachten, nog éven een terugblik op de kerstvakantie. We waren allemaal twee weken vrij, niemand hoefde nog te werken of te sporten of iets anders.

We gingen wel uit vrije wil ‘sporten’ overigens:

IMG_5176

 

Het zwembad blijft een van mijn minst geliefde uitjes, maar de kinderen vinden het fan-tas-tisch, doen niets liever. Dus ik denk altijd maar: hoe sneller we ervan af zijn hoe beter. Dit was dan ook de eerste activiteit die we konden afstrepen.

En de tweede, ook niet onbelangrijk was: het laatste chocolaatje uit de adventskalender peuteren. Ik moet toegeven, dat ding bleef tot de laatste dag zijn aantrekkingskracht behouden.

IMG_5181

 

Verder keken de kinderen filmpjes (is het jullie trouwens opgevallen dat ik zo keurig ‘kinderen’ zeg? Ik hoorde vorig jaar dat ‘kids’ al een van de meest irritante woorden ooit werd bestempeld. Zelf vind ik het vooral een handig woord om te gebruiken tijdens het whatsappen want het is korter dan kinderen. Maar ja, als ik een beetje ergernis kan voorkomen door gewoon het hele woord te gebruiken dan doe ik daar niet moeilijk over natuurlijk), ofwel op de bank, ofwel in hun favoriete luie houdingen voor de televisie:

 

IMG_5184IMG_5192

Al deze kiekjes zijn trouwens gemaakt met mijn telefoon, want onze camera bewees diensten in het gezin van mijn zusje, waar nummer twee zich vlak voor de vakantie aandiende. Lau was totaal in love,we zijn in de vakantie ontelbaar keer wezen kijken en knuffelen.

IMG_5185

Verder gingen we een dagje naar Archeon. Leuk en leerzaam! Veel geleerd over de geschiedenis, zwaardgevochten en boog geschoten, armbandjes en kaarsjes gemaakt… iedereen kon zijn hart ophalen. Hier trekt Mels zijn stoerste gezicht:

 

IMG_5198

Wat ik ook nog deed was haren invlechten. De obsessie met de youtube tutorials is nog niet voorbij, ik heb weer verschillende kapsels uit mogen proberen. Oh joy!

 

IMG_5205

Met Oud en Nieuw gingen we naar Aks ouders in Middelburg. De oliebollen namen we zelf mee, want het is geen echt feest als Ak niet heeft gebakken.

IMG_5206

Middelburg lag er mooi bij in het zonnetje. De kinderen waren super excited over het vuurwerk, we hadden beloofd dat ze er ’s nachts uit mochten en ze konden de spanning bijna niet aan. Alledrie hadden ze zelf hun vuurwerkbril ingepakt, die ze op school hadden gekregen, inclusief voorlichting over de gevaren van vuurwerk. Het had diepe indruk gemaakt, we konden geen stap buiten de deur zetten of die brillen moesten op. Daar stonden we dan knalerwtjes, trektouwtjes en sterretjes af te steken met beschermende oogdragers…

IMG_5207

IMG_5209

En op nieuwsjaarsdag gingen we natúúrlijk naar het strand; een beter begin van het jaar is niet denkbaar!

IMG_5213

 

  3 comments for “Weer begonnen

 1. Hanneke
  4 jan ’16 at 21:53

  Leuk. Krijg zo weer zin in vakantie. :-) Mels zei zondag tegen mij dat ze naar’ The good dinosaur’ waren geweest.
  Ik moest wel 3 keer vragen wat hij nu zei en uiteindelijk begreep ik het. Ze moesten echt lachen toen ik vertelde dat ik dacht dat hij zei dat ze naar ‘gordijnenzorg’ waren geweest. Ik snapte er al niks van. En Lau vroeg zich af hoe saai het daar wel niet zou zijn. :-)

  • dorieke
   4 jan ’16 at 22:49

   Hahaha, inderdaad, hoe saaaai zou die film zijn!! Maar klopt, Ak is ook nog met de jongens naar de film geweest. Lau wilde niet mee want die dacht dat ze binnenkort nog wel een keer met M. zou gaan met hun cadeaubioscoopbonnen :).

 2. Henrike
  5 jan ’16 at 20:04

  Bedankt voor je mededogen!! Ik ben dus echt echt heel allergisch voor het woord ‘kids’….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.