Laat de vakantie maar komen!

Ik weet het, ik ben even heel weinig aanwezig hier. Dat komt zo. A, het is december, crazy maand. Mels is net met school begonnen, dat betekent ’s ochtends nog een tas extra inpakken en nog een kind op tijd in een schone onderbroek en sokken steken. Het klinkt alsof het zo gebeurd is maar niets is minder waar. Het gaat overigens heel goed op school; al twee keer een time-out gehad in één week dus hij is helemaal zichzelf. In december hebben we ook de sinterklaasvieringen, de kerstvieringen, de verjaardag van Mels met bijbehorende vieringen, de verjaardagen van diverse nichtjes en neefjes en sinds afgelopen maandag hebben we er zelfs een nichtje bij! Hoera! En tja, ik kan niet ontkennen dat kleine babytjes knuffelen ook wel wat tijd kost hoor.

Het komt ook door B: ik ben op 1 december begonnen met een nieuwe baan. En ik was even vergeten hoe intensief dat is in het begin. Allemaal nieuwe mensen, nieuwe taken, een nieuwe werkplek, een nieuwe route (wel op de fiets tegenwoordig, hoe luxe is dat), een nieuw ritme. Het is leuk, het geeft energie, op andere momenten kost het ook veel energie. Ik vind vooral de vraag: ‘heb ik de goede keuze gemaakt?’ gewoonweg zenuwslopend. Een vraag waar je volgens mij in de eerste maanden helemaal niet mee bezig moet zijn, want je kunt nog geen afgewogen oordeel vormen. En toch… ik mis mijn vertrouwde omgeving, mijn vaste indelingen. Wennen aan nieuwe dingen is echt niet alleen maar leuk.

En dus, bikkelen we nog heel even door en dan ploffen we op de bank, tijd voor een gluhweintje en een kop erwtensoep. Laat die vakantie maar komen!

IMG_6766

 

  1 comment for “Laat de vakantie maar komen!

  1. Liesbeth
    22 dec ’15 at 21:05

    Wat heerlijk, een nieuwe baan op fietsafstand! Succes met wennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.