Je kunt er maar op tijd bij zijn

Het duurt niet lang meer of we moeten gaan nadenken over sinterklaascadeautjes. Laten we dit keer eens goed voorbereid beginnen en elkaar van tips voorzien! Ik begin:

In de categorie spelletjes…. Varkens pesten! Dit spelletje kreeg Mat op zijn verjaardag afgelopen en augustus, en warempel, de hele familie vindt het leuk. Het principe is net als bij het kaartspelletje pesten, maar het is de bedoeling dat er ook nog rekensommetjes gemaakt worden, en wie vergeet te knorren als zijn kaarten bijna op zijn krijgt de rekening gepresenteerd. Echt een grappig en supereducatief spelletje voor de leeftijd van Mat en Lau. Mels kan nog niet meedoen maar die zit net zo lief op schoot te kijken.

In de categorie voorleesboeken…. Sneeuwwitje breit een monster. De tekenares van Kleine Ezel schreef en tekende dit grappige boek over een geitje, Sneeuwwitje, dat levensechte dieren van haar breipennen laat springen. Voor ze het weet staat er een wolf in de kamer en moet ze heel hard breien om dát weer ongedaan te maken. Aangezien er wolven, tijgers én een eng monster voorkomen in dit verhaal kan Mels er geen genoeg van krijgen. En ik vind het leuk om steeds weer voor te lezen, ten eerste omdat hij lekker snel uit is (wat je van de complete romans die we tegenwoordig voorlezen aan Mat en Lau niet meer kunt zeggen), en ten tweede omdat het zo’n grappig en origineel verhaal is. Aanrader!

In de categorie ‘uren zoet mee’…. een loopdedoo armbanden maker. Een handig apparaatje waar meisjes in no time een grappige armband mee in elkaar kunnen knutselen. Lau kreeg hem op haar verjaardag en heeft er al veel plezier mee gehad. Het is een stevig geval en er zit behoorlijk wat draad bij, dus ze heeft er al een boel armbanden van kunnen maken. Hij was toen trouwens wel afgeprijsd,  die prijs van bijna 33 euro vind ik wat aan de hoge kant.*

Ik weet niet of er bij jullie ook cadeaus in de zak gaan voor volwassenen, maar Sint heeft Ak en mij de afgelopen paar jaar overgeslagen. Toch heb ik ook wel wat tips voor vermaak voor volwassenen hoor, per slot van rekening zijn er altijd momenten dat je lekker op de bank kunt ploffen met een serie of een goed boek. En als je die momenten niet hebt geef ik je bij deze vast een goed voornemen voor het nieuwe jaar: doe er wat aan!

In de categorie seriesMadam Secretary. Over een vrouw die de post van Minister van Buitenlandse Zaken aanvaard in het Witte Huis. De serie is spannend, onderhoudend en wat ik echt verfrissend vind is dat haar gezinsleven nu eens niet te lijden heeft onder haar werk; ze heeft een gelukkig huwelijk en drie kinderen die een rol spelen in de serie, maar die niet – zoals zo vaak het geval lijkt – compleet  van het pad raken omdat hun moeder een drukke baan heeft.

In de categorie koken… vorige maand was de serie ‘Koken met Van Boven‘ op tv. Erg leuk! En nog helemaal terug te kijken via uitzending gemist. De serie inspireerde me om de kookboeken van Yvette van Boven eens te lezen. Home Made Winter ligt momenteel bij mijn stapel bibliotheekboeken. Verrassend veel toegankelijke recepten en het ziet er allemaal verrukkelijk uit. Een paar stamppotten staan al op mijn weekmenu-lijstje!

Hoppa, vijf gratis tips, en wat hebben jullie voor mij in de aanbieding?

 

*Wat mij trouwens een heel handig apparaatje zou lijken is eentje waarmee je de haren van de dochter kunt invlechten. Lau heeft weer zo’n fase waarin ze allerlei youtube tutorials bekijkt en mij vervolgens de laptop in handen drukt met een gebiedend ‘zo wil ik het’. Vervolgens sta ik te klungelen met een vissengraatvlecht, of twéé vissengraatvlechten, of ‘een vlecht op een staart’ zoals vanmorgen. Help! 

  7 comments for “Je kunt er maar op tijd bij zijn

 1. Margreet Zwart
  4 nov ’15 at 22:56

  Wij hebben besloten dit jaar maar voornamelijk eens kringloopcadeaus te kopen! We staan er bij elk bezoek aan zo’n winkel weer verbaasd over hoeveel leuke boeken (Pinkeltje bv) en spelletjes er voor een habbekrats te krijgen zijn! Nu zijn onze kids nog in de leeftijd dat ze dit prima vinden…

  • Dorieke
   6 nov ’15 at 22:56

   Inderdaad soms hele leuke dingen te koop, wij zijn ook fan! En als ze ermee uitgespeeld zijn kun je het gewoon weer terugbrengen, geen man overboord want het kostte toch niks :)

 2. hanneke
  5 nov ’15 at 9:55

  Nog een tip voor sinterklaas. Op vakantieveilingen kun je nu bieden op ‘een persoonlijke videoboodschap van de Sint’ Wij hebben dat vorig jaar gedaan met m’n broer en schoonzus en het is echt een aanrader. Het was prijzig, maar de reactie van de kinderen was elke cent waard. :-)
  Je kan zelf wat onderwerpen aangeven en daar wordt dan een verhaaltje van gemaakt. Ze zaten zowat in de tv en ze waren allemaal, ook de grotere kinderen, zeer verbaasd over hoe de Sint al die dingen van hen wist en nog wel op tv vertelde.

 3. Linda
  5 nov ’15 at 16:40

  Jij bent echt heel erg op tijd…
  Uhm…..sowieso eerste dag van december een adventkalander in de schoen, en ik denk dat we playmobiel gaan aanvullen, probeer op MP nog leuke stapel Donald ducks te scoren en volgens À willen wij een Sonos voor in de badkamer Vd Sint;) ik wil sowieso ‘ dat ik je kus’ oid teveel goede recensies gelezen.
  En voor À de Quest scheurkalender, niet alles is nog even geschikt voor haar, maar 9 van de 10 vragen vindt ze heel leuk!
  Daarnaast krijgen ze elk jaar een leuk spel, dus dank voor de tip.
  Ik lees mee!

  • Dorieke
   6 nov ’15 at 23:03

   Haha, die Sonos moest ik googlen, so far voor mijn high-tech kennis. is dat daadwerkelijk aan te sluiten in de badkamer? Dan kun je echt live meebleren onder de douche. Klinkt als een prima cadeau.

 4. Anneriet
  9 nov ’15 at 11:10

  Wij zijn ook allang begonnen hoor, met ook nog twee kinderverjaardagen in dezelfde week is dat wel zo handig. Eén van de kids had een eigen ijshockey uitrusting nodig, het ding is al in gebruik, maar wel met toestemming van Sint aangeschaft. Het NBG heeft een leuk nieuw tijdschrift : Alef. Die is dus ook al aangevraagd. Natuurlijk ontbreken er ook geen nieuwe pyjama’s, handschoenen etc. en heb ik een stapel boeken aangeschaft in de christelijke boekhandel.
  Eerdere successen waren een enorme bak met knexx van marktplaats, hubelino (een knikkerbaan die je op je duplo kunt doen – heeft je duplo nog even een bestemming en is leuk uitdagend speelgoed). Een hele set playmobil van marktplaats die dan verdeeld werd over verjaardag en Sint, een kort abonnement op Taptoe en voor mij een woontijdschrift, en een ijshockeyclinic van drie dagen (in plaats van speelgoed).

  • dorieke
   10 nov ’15 at 21:13

   Wat een uitstekende tips weer Anneriet, dank! Nooit gehoord van Hubelino maar dat zou best eens een hit kunnen zijn, overigens is Duplo hier ook nog helemaal hot nu er superhelden van gebouwd kunnen worden. Pyjama’s vind ik ook een leuk cadeau, knexx trouwens ook maar dan moeten we eerst wat ander speelgoed de deur uit doen om plek te maken :S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.