Wat eten we vandaag?

Vandaag maar ’s een receptje:

200 gram katenspek of spekblokjes
250 gram champignons
tijm (vers of gedroogd), naar smaak
rood pepertje (evt)
250 ml crème fraiche
peper en zout
300 gram pasta

Breng het water aan de kook en voeg de pasta toe. Bak het spek krokant in een koekenpan, snijd intussen de champignons in stukjes en het pepertje in ringetjes. Doe champignons en peper bij het spek in de pan, voeg naar smaak tijm toe en laat het even bakken. Dan het potje crème fraiche erbij en peper en zout erdoor. Even roeren en laten opwarmen. Giet de pasta af en roer het spek-champignonmengsel erdoor. LEKKER!! Voor Lauren laten we het pepertje er meestal uit trouwens want die moet heel hard huilen als ze iets heets eet (terwijl wij er zo van houden).

En wat eten jullie vandaag?

  17 comments for “Wat eten we vandaag?

  1. Els
    3 jun ’09 at 17:14

    Wij eten nasi!
    Maar jouw receptje klinkt ook vurrukkuluk! Ik zet t op m op de lijst om te maken :D

  2. Liesbeth
    3 jun ’09 at 17:15

    Wij eten spaghetti met rode saus: simpel doch lekker. Thijs wat gepureerde aardappeltjes en worteltjes van gisteren, als hij het wil (8 mnd)

  3. Alice
    3 jun ’09 at 19:12

    He Els, wij hebben ook nasi gegeten! Met de lekkerste sate ever: quorn sate. Jummie! En java kroepoek natuurlijk.
    Dit receptje heb ik laatst een keer gemaakt op aanraden van Dorieke en het is echt superlekker!!!

  4. Karina
    3 jun ’09 at 19:54

    Haha! nasi-dag vandaag? Wij hebben ook nasi gegeten. Gewone kroepoek en casavekroepoek erbij. MMMMMM…….

  5. Ronney
    3 jun ’09 at 21:31

    Heus wel Wijko satésaus + Javakroepoek + augurkjes + een biertje bij de nasi!!
    (stond tenminste allemaal op het e-boodschappenlijstje)

  6. Jorien
    3 jun ’09 at 22:26

    Wij aten ratatouille. Heerlijk! Ken je de animatiefilm ratatouille? Ook heerlijk!

  7. Wessel
    3 jun ’09 at 22:45

    aardappeltjes, boontjes en een schnitzel… Hoe burgerlijk zijn wij weer vandaag…

  8. Alice
    4 jun ’09 at 11:21

    Els, is je beebietje er al uit???

  9. Rianne
    4 jun ’09 at 13:49

    Wij aten gisteren met onze gast pasta met een heerlijke bolognaisesaus van Ruben. Dat hij toen hij 16 was bij een pizzeria heeft gewerkt is echt een zegen voor de natie. Hij had gisteren meteen voor een heel leger gekookt, dus de pasta komt vanmorgen terug in ons voorafje (de saus dan, de pasta zelf wordt uiteraard nieuw gekookt). Het voorgangersechtpaar van onze nieuwe gemeente komt eten, dus meteen even indruk maken met een volwaardig driegangenmenu.

  10. Rianne
    4 jun ’09 at 13:50

    ehh, vanavond bedoel ik natuurlijk… =-s

  11. Els
    4 jun ’09 at 18:00

    En vandaag; ouderwetse gehaktballen met aardappeltjes en bloemkool!
    (ik heb je recept proberen te pushen Door maar Ron wide niet zwichten… ;) )

    @ Rian; ik wist niet van Ruben’s verleden als italiaanse chef!?
    Ik ruik een SIS-dineetje in casa Bonk!!! ;)

  12. Lilian
    4 jun ’09 at 20:00

    Vandaag hadden we wortels met aardappelen en verse worst.

    Gister hadden wij nasi sate ;-) met kroepoek, perzik, zilveruitjes, augurkjes en komkommer zoet-zuur.

    Zo lekker, nasi lust ik elke dag wel!

  13. Marijke
    4 jun ’09 at 20:17

    gister en vandaag bloemkoolschotel uit de oven. Gemaakt met (schaam schaam) saus uit een pakkie en ons kind weer gewoon ouderwets olvarit. (ach wat zielig toch als je beide ouders perse moeten werken….)

  14. dorieke
    4 jun ’09 at 20:46

    Wat is dat toch met die nasi? Heeft iedereen op woensdag nasi-dag? En om te bewijzen dat allebei werken ook heel gezond kan zijn voor het eetpatroon: vandaag at Lauren bij de oppas én kregen wij een bakje voer van de oppas mee naar huis om op de bank voor de tv weg te werken. Vol pitamientjes en met nul inspanning :-)

  15. Liesbeth
    4 jun ’09 at 21:48

    Wat een geweldige oppas zeg!

  16. Els
    4 jun ’09 at 22:28

    Errm dat ligt dus niet bepaald aan het werken idd….
    Het gaat er meer om dat je na je werk nog boodschappen doet én verantwoord kookt dehazi. Dan heb je iets om over te pochen…

  17. Rianne
    5 jun ’09 at 10:21

    @ Els: Nou, chef, hij was eigenlijk gewoon een pizzakoerier, maar de chef had zich tot doel gesteld hem en broer Joel alle geheime italiaanse kneepjes van het vak bij te brengen. Joel is trouwens de beste en snelste pizzabakker die ik ken! Hij heeft een eigen mobiel pizza-oventje en is in Rotterdam woonachtig, dus Door en Ak, de oplossing voor catering op jullie tuinfeestjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.