We komen de herfst wel door

Tussen de vakanties door is het overdag rustiger in huis, omdat in ieder geval twee van drie druktemakers op school zitten. Maar buiten schooltijden om is het tegenwoordig des te drukker. Mat voetbalt twee keer per week en speelt op zaterdag een wedstrijd, verder heeft hij ook nog zwemles, Lau volgt na school de plusklas en gaat op zaterdag naar dansles, tussendoor moet er volop met vriendinnen gespeeld worden want wee ons gebeente als ze een paar middagen thuis zou moeten spelen, en Mels… Die hobbelt overal braaf mee naartoe. Hij staat graag langs het voetbalveld, dan wil hij zelf ook zijn voetbalschoenen aan en staat hij Mat enthousiast toe te juichen.  Als ik ergens een bakkie ga doen gaat hij vrolijk mee en speelt hij geduldig totdat ik klaar ben om weer op te stappen. Hij is onze best gelukte pannenkoek, al zeg ik het zelf.

Zomaar vijf momenten van de afgelopen weken:

foto 1

 

1. We maakten een heleboel duplo-helden; hierboven staat Hulk, die had je meteen herkend natuurlijk.

2. We vierden het feestje van Lau, in het Natuurhistorisch Museum:

 foto 2foto 4 foto 5 foto 3

 

(Dat was echt een succes trouwens. We hadden het al een paar weken van tevoren gepland en op de dag zelf bleek het akelig slecht weer, precies een dag om naar een museum te gaan. Er werd een spannende rondleiding verzorgd door een van de medewerkers van het museum, doorspekt met volop feitjes en weetjes. De kinderen hadden letterlijk rode oortjes van het luisteren en hielden maar niet op met vragen stellen. Na afloop zag ik sterretjes in de ogen van onze gids, maar ze zei heel dapper: wat een leuke groep!)

3. We gingen appeltjes plukken. Tja, dat kan niet ontbreken natuurlijk in de herfst. En later maakten we daar lekkere dingen van, zoals een heerlijke appel-karamel-cheesecake-crumble. Daar zal ik binnenkort het recept eens van delen.

foto 4

 

4. Op een zonnige herfstdag fietsten we lang de Maas en keken we ademloos naar het uitzicht over onze mooie stad.

foto 3

 

5. Terwijl Lau op dansles was, mocht Mels achter het stuur van een grote evangelisatiebus zitten. Ik zie een Billy Graham in de dop.

 

foto 5

 

 

Je ziet het, zo komen we de mooie herfstdagen wel door!

  2 comments for “We komen de herfst wel door

 1. Liesbeth
  8 okt ’15 at 21:10

  Wat een leuk idee zo’n museumfeestje. Jullie hebben waarschijnlijk ook keus genoeg in Rotterdam… Ik ga em onthouden.

  • dorieke
   13 okt ’15 at 20:41

   Ja was zeker een succes! Gek om te bedenken dat we vorig jaar op Lau’s verjaardag naar een speeltuin zijn geweest met allerlei waterpret, het was toen zo heet dat we ze gerust de hele middag kleddernat konden laten rondlopen. En dit jaar was het op en top herfstweer. Tja, dat krijg je met verjaardagen in september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.