De ideale Unox commercial

Het was dinsdagavond en ik draaide na een lange werkdag de sleutel om in het slot van de voordeur. Eindelijk thuis, waar een bord warm eten op me wachtte, en drie dotjes aan tafel zouden zitten om me te verwelkomen met een zoen. Althans, dat is een scenario dat zich zou kunnen afspelen in de ideale Unox commercial, maar in werkelijkheid klonken er meteen rappe voetjes op de vloer en werd de deur naar de gang opengesmeten. Ik stond nog met mijn jas half aan. “MAMA!!!” brulde Mat. “Jij had vandaag mijn tas helemaal niet goed ingepakt! Er zat een Hello Kitty beker in!”  Hij spuwde het woord Hello Kitty er haast uit, zo boos was hij.

Ik moest me even herpakken. “Oh, ok, sorry!” zei ik welgemeend. “Misschien hadden we jouw beker en die van Lau omgewisseld.”
“Nee hoor!” gilde Lau vanaf de tafel. “Ik had helemáál geen bekers en ook geen tussendoortjes. En toen heeft de juf uit haar la met tussendoortjes mij iets gegeven en ook nog meegegeven voor de Plusklas, want dat had je ook al niet in mijn tas gestopt.”
Er begon iets van verontwaardiging in me op te borrelen. Ten eerste: ik smeer het brood, Ak verzorgt de tussendoortjes, dus waarom kreeg ik ineens de volle laag? Ten tweede: waarom checken die gasten zelf hun tas niet even voor ze naar school gaan?
“Oh en ons groepje van de Plusklas kreeg ook nog een minpunt omdat ik mijn mapje niet bij me had.” mopperde Lau verder.
“Maar die had ik erin gestopt!” Ik herinnerde me levendig hoe ik het groene mapje van de koelkast had gepakt en in haar tas had gestoken.
“Nee, hij lag hier op tafel.” Ze schudde haar hoofd afkeurend.
“Nou jongens, we houden erover op, ik vind het niet echt leuk om meteen bij thuiskomst zo door jullie aangevallen te worden” Ietwat in de slachtofferrol schoof ik aan tafel. Dat deel van het warme eten was in ieder geval waar, en over de pannen vond ik Aks blik. “Jeempie, ik kan het allemaal niet meer bijbenen wat ze mee moeten naar school hoor!”

De volgende ochtend zat ik weer met de opgewonden standjes aan tafel. Ze waren er nog niet helemaal over uitgepraat hoe vreselijk het was geweest om geen tussendoortjes bij zich te hebben – Lau had nota bene naar Mats klas moeten gaan en gevraagd of hij ze misschien in zijn tas had, en toen bleek dat hij óók niks had, oh boy oh boy, toen trad werkelijk het rampscenario in werking.
“Mijn juf zei dat ik zelf mijn tas even moest checken voor ik weg ging.” Lau had er een fijne boom over opgezet met haar juf, die nu ook goed doordrongen was van de slordigheid van haar ouders.
“Goed idee” vond ik. “Hou dan ook zelf even bij wanneer je je gymtas of je zwemtas mee moet nemen.”
Dat vond Lau geen enkel probleem, dat deed ze toch al vond ze. “Kom Mat, dan checken we onze tas, en kijken we of mama het goed heeft gedaan.”
Mat was er zeker voor te porren.
“En als alles er dan in zit?” vroeg hij.
Daar hoefde Lau niet lang over na te denken. “Dan krijgt ze een sticker!”

Grrr…

 

  10 comments for “De ideale Unox commercial

 1. Jos
  23 sep ’15 at 21:35

  Hoi d, ik zou natuurlijk even op de zaak kunnen vragen of jullie in de ideale UNOX kunnen figureren? Mail maar bij interesse :)

  • Jos
   23 sep ’15 at 21:35

   Ik bedoel unox reclame

 2. Magreet
  24 sep ’15 at 12:16

  Het is ook allemaal nogal wat! Gym/zwem/plusklas/eten/drinken/mapjes/huiswerk/briefjes en dat elke week. Dan nog het thema gebeuren bij de peuters of de gymschoenen blijken twee maten te klein waar ik niks van wist. Ga zo maar door…..het is bijna een dagtaak om die tassen klaar te hebben. Oh ja…..en dan ineens is het koud en is de winterkleding te klein!

  • Dorieke
   24 sep ’15 at 13:11

   Zooo herkenbaar wat je schrijft, ik heb echt een extra agenda nodig ofzo, een family planner misschien, zou dat werken? Ik schrijf nu ook alles wel op maar loop nog steeds hopeloos in de war…

 3. Lilian
  24 sep ’15 at 18:46

  Ooooooh haha nou soms…. Vanmorgen was ik wat laat en ik moest de VSO draaien. Dus Peter moest de kinderen doen en de tassen maken…
  Terwijl ik naar mijn fiets ren roep ik nog: ze moeten beide de gymtas mee!! Elin moet om 8 uur bij mij zijn op de VSO want dan kan ze met juf meefietsen! Tomas moet een handdoek mee in de gymtas, zorg dat je de juiste gymschoenen van Elin pakt. Tomas moet nog even kijken naar zijn huiswerk voor de plusklas. Oh ze eten bij jou thuis vanmiddag, dus zeg wel even dat ze zelf naar huis komen! Zorg je dat Tomas zijn pil heeft gehad voor hij weggaat? En geef hem er 1 mee voor half 12!!! Ooooh het is ook gruitendag, dus geen koekjes, maar alleen fruit meegeven! tomas wil geen banaan, Elin wil het liefst iets wat ze snel naar binnen kan werken want de pauze is maar zo kort…. Ik ben op tijd thuis dus zeg maar dat ze uit school niet naar mijn werk hoeven komen maar dat ze gewoon naar huis mogen gaan ooooh eenneeeuuuuuhh…. Love you! Doei!! Poeh… het is sneller om zelf te doen hihi

  • dorieke
   24 sep ’15 at 21:29

   Oh wow we zijn dus echt niet de enige met ingewikkelde procedures op de vroege ochtend!!

 4. Jolien
  24 sep ’15 at 20:05

  In Japan lezen ze je blog ook al, zie je dat? :-D

  • Dorieke
   24 sep ’15 at 20:30

   Lol! De laatste tijd komt er weer erg veel spam door de filter, maar ’s kijken hoe we dat kunnen oplossen…

 5. carin
  25 sep ’15 at 13:12

  Een weekplanner én een oudste (regel)dochter die het leuk vindt alles in te vullen, succes verzekerd!
  Maar bekers en tussendoortjes is natuurlijk dagelijkse routine ;-).

  • carin
   25 sep ’15 at 13:23

   Oh ja, en wij/zij zetten alles klaar op tafel en dan pakken ze zelf hun tas in (maar dan nog kan je verkeerde boterhammen in het trommeltje doen hahaha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.