Zes!

Mat werd zes! Poeh, dat was wel weer even een mijlpaal hoor. Vrijdag werd hij zes, maandag gaat hij naar groep drie. Hij is geen kleuter meer maar een jóngen. Een stoere, sterke, snelle jongen met een piepklein hartje.

Donderdag begon het feest voor hem al een beetje, want toen ging hij een dagje met Ak naar de Efteling. Het was een verrassing voor hem: ’s ochtends bracht Ak de andere twee naar de kinderopvang en vroeg hij Mat nog even thuis t wachten. “Ik kom zo terug, ik heb nog een verrassing voor je.” Nou, wat dacht je, die vloog bijna door het plafond natuurlijk toen hij hoorde dat hij een dag met zijn vader op stap ging naar zijn lievelingspretpark.
De Vogelrok stond als allereerste op het programma. De vorige keer dat we er waren wilde hij daar ook zo graag in, maar toen was hij net te klein en werd hij na de meting uit de rij gestuurd. Nu wisten we zeker dat hij groot genoeg was, hij was thuis gemeten en lang genoeg bevonden.

“Vogelrok in de pocket, Mat vond het doodeng” appte Ak rond 11 uur. Gevolgd door een foto van Joki en Jet: “Nu maar weer even op niveau”. Want inderdaad, Mat bleek de achtbaan toch nog vreselijk spannend te vinden, en toen ik hem ’s avonds vroeg wat hij het leukste vond stond Joki en Jet gewoon in de top 3. De Vogelrok zou hij wel weer gaan doen als hij heel oud was, vijftien ofzo, want die vond hij nog ‘doodseng’. Later had hij nog wel de moed om in De Vliegende Hollander te gaan, maar ook met af en toe huilen, en toen ze net in het karretje zaten moest hij ‘ineens heel erg nodig plassen.’ Ik zei het al: een piepklein hartje.

Op de dag van zijn verjaardag moest ik werken, maar ik had wel een mooie taart voor hem gemaakt:

 

foto (86)

 

foto (87)

Achteraf vond ik het meer een meisjestaart maar Mat vond hem prachtig en ze hebben er volop van gesmuld. Hij kreeg een nieuwe fiets – ahum, nieuw? Niet als je het ook via Marktplaats kunt kopen.

foto (88)

Maar wat je vroeger niet wist toen je nog geen kinderen had, is dat je er met één zo’n verjaardagsdag niet bent. Nee, want er moet ook nog een kinderfeestje georganiseerd worden, een traktatie bedacht en uitgevoerd worden, en we willen toch ook graag de familie nog een keer uitnodigen. Die zesde verjaardag van Mat, daar gaan we nog een hele poos werk aan hebben. En ik weet wel iemand die daar helemaal geen problemen mee heeft…

foto (89)

  1 comment for “Zes!

  1. Jolien
    26 aug ’15 at 0:45

    Aaaah, hoe cool is dat! Alleen met papa naar de Efteling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.