Herinneringen verzamelen

We hebben Lau vorig jaar op haar verjaardag een fototoestel gegeven. Ze vond foto’s maken met onze telefoons altijd zo leuk dat we dachten dat ze wel een eigen camera kon gebruiken. Het leek mij handig om haar dan een oude iphone te geven voor dat doel. Snapshots maken met de smartphone is immers eenvoudiger dan met welke digitale camera dan ook. Het zou dan natuurlijk wel een exemplaar moeten zijn puur voor de foto’s want voorlopig zijn we er nog niet aan toe om Lau daadwerkelijk een mobiele telefoon te geven.
Maar Ak was sowieso niet voor het plan te porren, die wilde haar een echt cameraatje geven, hij vond het niks om haar met een oude telefoon te laten rondlopen. Dus we gingen op zoek naar een kinderproof exemplaar en vonden deze:

camera

Het is een Nikon Coolpix, speciaal voor ruw gebruik: als je hem laat vallen gebeurt er niets, hij is waterproof (en je kunt er dus ook onder water foto’s mee maken) en hij bestaat in vijf hippe kleurtjes. Het leek ons helemaal geschikt voor een niet zo voorzichtige zevenjarige. En dat bleek te kloppen: vanaf dag 1 was ze er super mee in haar sas en liep ze ermee rond, iedereen werd te pas en te onpas op de foto gezet. Omdat het snoertje van de oplader een paar maanden geleden zoek raakte kon ze er even niets mee doen, maar vorige week vonden we hem terug en nu gaat de camera weer mee als we de deur uit gaan:

Dit was vandaag in Plaswijckpark, een heerlijk dagje uit met veel zon en heel veel te doen. Ik was er één keer eerder geweest en vond het toen ook al zo’n succes. Nu Mels wat groter is, is het wel wat gemakkelijker allemaal. Geen buggy meer mee, geen luiers, gewoon een rugzakje met wat broodjes en flesjes water en we komen de dag wel door.

Overigens is wel duidelijk dat Lau níet degene is die de hele dag met die camera rondloopt, want zodra er gespeeld, gerend, gezwommen of gesprongen kan worden is ze weg en blijft pa of moe met de camera achter. Tja, dan verzamelen wij maar herinneringen voor haar, zij is te druk met het zelf te beleven, en zo hoort het ook.

  5 comments for “Herinneringen verzamelen

 1. Erica
  24 jul ’15 at 18:41

  Ik neem aan dat jullie het zijn op foto 6. Ik heb best wat foto’s voorbij zien komen op jullie blog, maar ik moet elke keer mijn beeld bijstellen, omdat jullie er elke keer anders uit lijken te zien :)
  Maar hele leuke foto!! Je zult maar een dochter hebben die zulke kekke kiekjes maakt!

  • dorieke
   9 aug ’15 at 22:41

   Haha, ja dat zijn wij! Ik heb net foto’s van de zomervakantie geplaatst, kun je even bekijken hoe we er nu weer uitzien :).

 2. Hanneke
  25 jul ’15 at 22:08

  Marita heeft ook al een poosje haar eigen toestel en ik vind t zo leuk om dingen te zien vanuit haar perspectief, maar meestal ben ik inderdaad degene die met t fototoestel in haar handen staat. :-)

 3. Ronney
  1 aug ’15 at 17:42

  wat leuk! Ook vast leuk voor onze L, als ze weer een keertje verjaart!

  PS: Hoe is die rondvaart in zo’n zwaan? Wij slaan hem steeds over, maar er kòmt een dag…

  • dorieke
   9 aug ’15 at 22:40

   Het is eigenlijk gewoon een waterfiets, niet zo heel bijzonder maar de kinderen vinden het geweldig. je moet er best lang voor in de rij staan, zolang je kunt zou ik over blijven slaan ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.