De in-de-laatste-weken-moet-alles-af hectiek

Jongens jongens, het is weer juni! Moet dat nou iedere keer samen met december de drukste maand van het jaar zijn? Elk jaar trap ik er weer met open ogen in. Juni begon nog wat kabbelend, en dit jaar met die frisse temperaturen voelden we ons nog helemaal niet in zomerse sferen. We zagen het niet aankomen, die vlak-voor-de-vakantie drukte, die in-de-laatste-weken-moet-alles-af hectiek. Maar ja hoor, het is weer zover: het werk moet voor de zomer klaar, de schoollokalen moeten worden schoongemaakt, er is een kijkles bij Mat in het zwembad, er is een open les bij Lau op dansles, er moeten pannenkoeken komen voor juffendag én cadeautjes in elkaar gedraaid, er zijn rapportgesprekjes af te handelen. En laat dit jaar ook nog de dirigent van ons koor afscheid nemen: een afscheidsconcert organiseren past er nog precies tussen.

Een impressie van afgelopen week:

IMG_4631

Dit is Lau tijdens dansles. Haar groepje bestaat dit jaar voor het eerst en daarom had ze geen uitvoering aan het eind van het jaar. Maar de ouders mochten wel komen kijken tijdens een open les. Leuk! Ik was verrast wat de kinderen allemaal konden. Bijvoorbeeld een ‘dierendans’, waarbij ze van apen die op handen en voeten liepen veranderden in slangen en dan weer in tijgers die met lange sluipende poten rondliepen, of spinnen die omgekeerd op handen en voeten door de zaal gingen. Ze heeft haar draai helemaal gevonden en staat gewoon sip te kijken omdat het straks een paar weken vakantie is. Volgend jaar weer!

IMG_4708

Dit is Mat die startklaar zit om iets te vertellen over zijn juf voor het afscheidscadeautje voor juffendag. Eigenlijk wilde ik dit jaar voor een hele simpele oplossing gaan: zelfgebakken koekjes in een pot, en daarbij een brief zoals ik vorige jaren ook heb gedaan.
Ik had nog wel een heleboel andere ideeën hoor. Bijvoorbeeld om het dolle idee van de juf van mijn nichtje te pikken; zij had voor vaderdag zo’n grappig cadeautje laten maken! Ze had met afplaktape de vorm van flatgebouwen op de grond geplakt, daarboven een kind gelegd met de vuist in de lucht, als een superheld. Drie streepjes afplaktape gaven een ‘vliegeffect’. En daar van bovenaf een foto van gemaakt, het zag er zo grappig uit! Voor superdad, maar zoiets kun je natuurlijk ook voor superjuf maken.
Over Superjuf gesproken: van de reeks Superjuffie is – behalve een nieuw deel – ook een boekje verkrijgbaar waar een hele klas zijn leukste herinneringen aan de juf in kan schrijven. Oók een leuk idee.
Hoe het ook zij, ik ging naar de Hema voor een paar mooie mason jars om de koekjes in te verpakken. En die waren op! En ik zag wel hele lollige USB-sticks hangen, en toen bedacht ik dat we dit jaar wel eens een filmpje kunnen maken in plaats van een brief schrijven. Dus vandaar, die scene in de rode stoel hierboven. Ik dacht dat ik al filmde maar drukte per ongeluk op foto, en dat was maar goed ook want Mat zei zulke suffe dingen (“De juf houdt niet van dingen kapot maken en afsnijden, en dat is maar goed ook, anders zou ze haar eigen man nog doodmaken.” Mat, zeg liever even iets uberschattigs!!)

IMG_4717

En dit ben ik, mét tentstok. Ja! Ik ging afgelopen weekend met vriendinnen naar een festival, Best Kept Secret. En daar gingen we dus slapen in tentjes, zoals het bij echte festivalgangers hoort. Overigens vond het hele festijn plaats in Beekse Bergen en was de camping heel comfortabel (afgezien van de verschrikkelijk kou de eerste nacht) en waren de douches gewoon warm, en was er ook nog het hele weekend wc-papier. Verder veel toffe muziek en heel veel verrukkelijk eten. Beslist geen straf!

IMG_4703

En dit ben ik ook. Wat een foto! We waren bezig om een cadeau in elkaar te draaien voor de dirigent van ons koor, en ik kreeg het een en ander aan foto’s toegestuurd van mijn schoonzus, die ook in het koor zingt. Het viel me meteen op dat ze zichzelf van alle foto’s had afgeknipt. Maar mij laat ze gewoon zo staan! Ik vind dit zo’n rare foto dat hij een plekje op de blog verdient.

IMG_4705

En dit zijn Mels en nichtje J. De afgelopen maanden kwam J. elke woensdagochtend bij ons, als mijn zusje rijles had. Vandaag was de laatste keer. Althans, dat hopen we, want A. moet nog wel even haar rijbewijs halen deze week. En we gaan er maar vanuit dat ze niet mijn voorbeeld volgt – ik deed er vier keer over om mijn rijbewijs te halen.
J. moet altijd heel schattig lachen om Mels, die vreselijk de stoere boy uithangt als zij er is. Hij moppert als ze bij mij op schoot wil, hij wil precies het koekje dat in haar trommeltje zit en o wee als ze te dicht bij zijn dino’s komt. En J. heeft dan weer een feilloos instinct om precies de dingen in handen te krijgen die Mels beschouwt als zijn kostbaarste schatten. Zijn knuffelpanda bijvoorbeeld, of zijn monstertruck. Gezellige boel hier hoor, op de woensdagochtend!

En hoe verloopt jullie juni tot nu toe?

  7 comments for “De in-de-laatste-weken-moet-alles-af hectiek

 1. carin
  25 jun ’15 at 11:21

  Heb je even………..
  We begonnen met een nieuwe keuken, twee verschillende eindshows in de schouwburg (met vooraf generale repetitie), schoolreisjes, gesprekken op school, school schoonmaken, F. allerlei sollicitatiegesprekken (met een nieuwe baan), vergaderingen voor kinderactiviteiten…
  Voor de komende week: nog meer gesprekken op school, afsluiting koffieochtend, afsluiting scouting tussendoor dvd ophalen van de dansshow, afsluiting schooljaar en afscheidsfeest van de juf als klassenouder en als toetje de eerste week juli mee met scoutingkamp…….
  Dus heel herkenbaar! Ik vind juni veel drukker dan december, wel jammer dat wij geen schattige foto’s kunnen plaatsen ;-)
  Hier nog één week school en dan is het vakantie!

  • dorieke
   26 jun ’15 at 8:27

   Whaaahh dat is inderdaad ook een enórme waslijst!! En dan ook nog een week mee op scouting, ik zeg: petje af. In ieder geval kunnen we op deze manier lekker uitgeput aan onze vakanties beginnen, en leveren die hun geld dubbel en dwars op ;). Succes!!
   ps: nieuwe keuken? Nieuwe baan? Het wordt hoog tijd om bij te praten!

 2. Els
  26 jun ’15 at 9:42

  Sorry, ik zit nog steeds te gniffelen om die foto van jou in die afrikaanse jurk. Maar ja, herkenbaar, volgens mij hadden we offline onze verzuchtingen al geuit, maar hier dus verjaardag kleuter incl feestje, trakteren, toen 2 dagen later BKS (! wat echt wel een dikke tip was maar neem wel een waterdichte tent mee ;)) nu ben ik al 3 avonden bezig aan een nieuwsbrief die maar niet wil lukken, dit weekend eindvoorstelling van ballet waar ik ook hulpmoeder bij ben (why oh why?) en ondertussen denk ik dan ook nog dingen als; ‘oh ja, we gaan ook bijna op vakantie, misschien moest ik daar ook eens over na gaan denken’ , maar dat past gewoon nog niet in mn hoofd nu. MAAR ALLES KOMT GOED

 3. Els
  1 jul ’15 at 20:27

  En, is A nu geslaagd? :)

  • dorieke
   2 jul ’15 at 21:34

   A. is gezakt! Ik bekijk het van de positieve kant: dat wordt nog wat langer genieten van woensdagochtenden met J. ;)

  • Alice
   6 jul ’15 at 9:17

   Ik ben blij dat jij het zo positief in ziet Door ;) Jep, helaas gezakt…in september weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen…

 4. Els
  6 jul ’15 at 21:28

  Ach ja Alice. Balen, maar de moed er maar inhouden ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.