Stoere herder

Het was vanavond weer kerstuitvoering op de school van Lau en Mat. Het gaat altijd een beetje hetzelfde: elke groep zingt een kerstlied en tussendoor vertelt een van de juffen het kerstverhaal. Het is charmant, schattig en elk jaar weer ontroerend. Alle kindertjes verschijnen in hun mooiste kleren, de vaders en moeders houden continu hun telefoons en ipads in de lucht om niets van het optreden van hun prinsje of prinsesje te missen en na een uur ben je die kikker in de pan met kokend water, die niet doorhad dat het steeds maar heter werd.

Dit jaar was het echt een logistieke uitdaging om erbij te zijn, want nu Lau in groep 4 zit doet ze mee aan de tweede uitvoering van de avond. Ouders zoals ik met een kind in groep 2 en eentje in groep 4 moeten dus twéé sessies blijven zitten. Behalve natuurlijk als ze met zijn tweeën zijn en de een de ander kan afwisselen, maar dat ging vandaag voor mij helaas niet op. Ik stond er helemaal alleen voor, Ak moest ergens anders zijn.

Mats groep zong het liedje ‘wij zijn de stoere herders’. Je kunt er veel van zeggen, maar kort is het liedje niet. Ik had het de afgelopen veertien dagen al meerdere keren helemaal af moeten luisteren. We zingen ’s avonds na het eten altijd een liedje en als Mat maar even de kans kreeg zette hij de stoere herders in. Compleet met gebaren, en op luide stem voorgedragen.

Ik ben een stoere herder
Ik ben ontzettend groot
En alle wilde dieren hier
die sla ik zomaar dood

Helaas snapt Mels het idee van ‘samen zingen’ nog niet zo goed. Als we aanmoedigen: zing maar, dan kan hij gerust een ander versje starten. Sinterklaas Kapoentje bijvoorbeeld:

Vanavond was dan het moment waarop Mat het nummer live mocht uitvoeren. Het enthousiasme spatte er vanaf. Ik hoorde letterlijk zijn stem boven die van alle andere kinderen uit. “Op zulke momenten is het dan toch een voordeel als je een harde stem hebt” fluisterde mijn buurman. Ik vond het vooral een voordeel dat Mat dit keer niemand knock out hoefde te slaan om toch gehoord te worden.

En niemand niemand niemand
niemand krijgt ons klein
Omdat wij stoere herders zijn

  6 comments for “Stoere herder

 1. Aafke
  18 dec ’14 at 7:33

  Dat filmpje is echt hilarisch!

 2. marlinde
  18 dec ’14 at 9:32

  Zooooo leuk om te zien, schatjes!!!

 3. Linda
  18 dec ’14 at 20:50

  Ow heerlijk….moet hardop lachen, wat een mooie knullen!

 4. cd
  18 dec ’14 at 21:58

  Hij is echt een stoere herder, grappig!

 5. Magreet
  19 dec ’14 at 6:44

  Whahahaha! Nou, hij was goed te horen en hij stal de show! Goed gedaan Mattis!

 6. Hanneke
  20 dec ’14 at 13:40

  geweldig filmpje! Je zou er toch ook woest om worden als je stille nacht wilt zingen met het koor en Adrian begint keihard Tolanda Mioto te zingen… Lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.