De titel Beste Koop

Soms koop je iets en kost het bijna niks, en heb je er heel veel plezier van. Daar kun je dan zó tevreden over zijn. Vandaag wil ik wel eens van jullie horen welk product jullie nomineren voor de titel: Beste Koop. Welk item heb je aangeschaft of gekregen dat zijn nut meer dan waarmaakt?

Zelf heb ik er natuurlijk ook eentje. Dat is het fleecedekentje van de Zeeman van 1,99 euro. Eigenlijk niet eens zelf aangeschaft, maar gekregen van een vriendin na de geboorte van Mat. Een perfect formaat, klein en vierkant, precies goed om een prinsje in te vouwen. Zacht en warm en schattig groen met witte sterretjes. Mat was fan vanaf dag 1:

matdekentje

En ook Lau was meteen verzot op dit dekentje, ’s Nachts kon ze zelfs in paniek raken als het niet op haar voeteneind lag. Ik was er zo enthousiast over dat ik er nog twee bij kreeg, na de geboorte van Mels. Dit keer eentje met bolletjes en eentje met streepjes. Ze bewezen trouw dienst. Maar inmiddels hebben we geen baby’s meer. En die dekentjes zijn te klein om als plaid op de bank te leggen of als extra deken over het dekbed in de donkere wintermaanden. Opvouwen en in de la dan maar? Nee hoor, de dekentjes worden nog dagelijks gebruikt. De ene dag als poppendeken, de volgende dag om superhelden mee te maken:

foto (69)

En weer een dag later zitten er twee ninja turtles op de bank:

foto (67)

En ze doen ook nog steeds prima dienst als er een baby’tje in het campingbedje logeert. Kortom, mijn Beste Koop is het babydekentje van de Zeeman. Andere nominaties?

  13 comments for “De titel Beste Koop

 1. Alice
  12 okt ’14 at 20:17

  O Mat in dat dekentje…smelt! Mijn beste koop: de 2 euro melkopschuimer van Ikea, kost geen drol en heb er al heel veel lekkere cappuccino’s mee gedronken!
  O, en de Le Creuset pan die ik eens voor 3 euro bij de kringloop vond. Gebruik ik bijna dagelijks!

  • admin
   12 okt ’14 at 21:46

   Over ‘drol’ gesproken; ik mailde vanavond iemand van mijn werk via mijn iphone en ik noemde het woord ‘dropbox’, en dat werd automatisch veranderd in drol! Ik zag het pas toen ik het mailtje voor de laatste keer doorlas en kreeg het ff warm, stel dat ik hem verstuurd had met die drol er nog in :S

 2. cd
  12 okt ’14 at 23:31

  Die dekentjes hebben wij ook maar dan in roze en bloemen variant.
  Ze zitten nu in de vakjes van de autodeur, perfecte dekentjes voor lange autoritten.

  Ik ben helemaal weg van appelpartjessnijder, we hebben hem al heel lang maar ik gebruikte hem niet vaak. Nu is hij ideaal met wiebelende/wisselende voortanden en onze grote voorraad zelfgeplukte apppels.

  • Dorieke
   12 okt ’14 at 23:45

   Dat is een goed idee, om ze in de auto te leggen! Die appelpartjessnijder hebben wij ook, handig ding inderdaad en kost bijna niks bij de Ikea (maar als je bij de kassa komt zijn tien dingen van bijna niks soms toch ineens best prijzig ;)

 3. Alice
  13 okt ’14 at 9:13

  @Dorieke: LOL! Zou echt hilarisch zijn geweest als je hem wel verzonden had!

 4. astrid
  13 okt ’14 at 11:49

  de wasmand met drie vakken naast elkaar van de Ikea. 15 euro. niet supergoedkoop maar ideaal. elke ochtend kan ik zo zien welk waskleurtje er aan de beurt is en m er in 1x ingooien.

 5. Aafke
  13 okt ’14 at 23:24

  Ik heb ooit voor één euro ofzo een mini koeltasje gekocht. Ik neem hierin elke dag mijn lunch mee. Waar ik ook naartoe ga, ik heb altijd gekoeld eten en houd alles netjes bij elkaar.

 6. Magreet
  14 okt ’14 at 11:07

  Een soort wikkeldekentje. Van mijn tante gekregen toen Sinem was geboren. Ik vond hem spuuglelijk (Winnie the pooh) maar hij was heel handig. Ze hebben er allevier veel in gelegen en als de baby’s niet meer passen dan kunnen de poppen of knuffels er in.

 7. Hanneke
  14 okt ’14 at 17:58

  over snijders gesproken…. Ik heb een dunschiller, ooit gekocht bij de multimate. Echt een geweldig ding. Hij was niet goedkoop (€5), maar wel Beste koop. Ik ben soms bang dat ik ‘m per ongeluk weggooi met de aardappelschillen ofzo en dus heb ik er gisteren nog 1 gekocht toen ik ‘m tegenkwam in de Markthal. :-) €5,60 dit keer, want je betaald toch ook voor de Markthal-ervaring. :-)

  • Dorieke
   14 okt ’14 at 23:37

   Haha, zeker betaal je daarvoor; ze zouden toegangsgeld kunnen vragen en dan nog zouden we naar binnen willen ;). Ik ben wel erg benieuwd naar die dunschiller, wat voor wonderapparaat dat dan is!

 8. Linda
  15 okt ’14 at 16:35

  Ooit voor 5 euro een heel kleine trampoline gekocht via mp….als ik voor elke sprong die daarop gemaakt is, een cent had gekregen, was ik nu multimiljonair geweest….wat hebben ze daar veel plezier van gehad en ik ook ;)

  • dorieke
   15 okt ’14 at 21:03

   Oh inderdaad, wat een goede koop en wat goedkoop! Zelfs ik herinner me hoe A. midden in de winter gerust haar winterjas van stal haalde om even op en neer te springen in de tuin.
   Waarom eigenlijk verleden tijd, heb je hem niet meer?

  • Linda
   16 okt ’14 at 11:15

   Hij was echt vergaan…we hebben nu een grotere en dus duurdere gekocht… NOG steeds een supergoede koop en idd elke dag blij mee, maar die valt niet in jouw categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.