Flessenpost

Mathis ging dit jaar voor het eerst naar school en hij had een meester. Hoe leuk is dat! Een hele gezellige meester, die van grapjes houdt en van stoer doen, en die elk bozig gedrag van Mathis wegwuifde met een ‘ach, het is gewoon echt een jongetje.” Heerlijk vond ik het. En stiekem houd ik mijn hart een beetje vast voor volgend jaar, als hij ongetwijfeld bij een juf komt. Die misschien wel iets minder tolerant tegenover ‘echt jongetjesgedrag’ staat.

Net als vorig jaar interviewde ik Lau en Mat over hun juf/meester voor een brief voor juffendag. Bij Lau kwam er beduidend minder uit dan een jaar geleden. In groep 3 wordt hard gewerkt, en is er weinig tijd voor verhalen van de juf, dat bleek wel. Met moeite lepelde ze toch wat interessante anekdotes op, bijvoorbeeld dat juf A. het in de klas vaak net een kippenhok vindt. Juf C. vindt het vaak een apennest. Juf A. kan helemaal niet tekenen. “Dat heb ik haar nog nooit verteld, maar dat weet ze zelf ook wel.” En juf C. wordt boos als je iemand een bloedneus slaat. Oeps, is dat wel eens gebeurd dan?

Mathis ging erg enthousiast van start, en ik moest moeite doen om hem bij te benen in zijn verhaal. Toen ik vroeg waar de meester het meest van hield zei hij: slapen! “Want soms gaat hij bij het buiten spelen even zitten te slapen. Echt. Op de bank. En dan gaan wij keihard roepen: “Meester! Meester! Meester!” En dan wordt hij een keertje wakker en dan zeggen wij: “Meester, je moet wel wakker blijven! Anders zie je niet of we vechten of we maken ruzie, of we gaan samen op een ding waar maar één kind op kan.” Hij bleek ook een held in de anticlimax. “De meester maakt heel veel grapjes bij ons. Want hij heeft een keer gezegd: “Hang het kaartje maar van woensdag op” maar het was toen vrijdag! Een keer had hij een HELE goed grap gemaakt bij de klas van Lauren. Ik weet alleen niet meer wat.”

Aan mij de uitdaging om nog een cadeautje bij de brief te verzinnen. En toen was ik ineens blij met de archieven van deze blog, want twee jaar geleden bedacht ik iets dat ik vandaag in de praktijk heb gebracht: flessenpost. We kochten een paar flessen en kunstbloemen bij de Ikea. Lau en Mat maakten propjes van gescheurd papier voor op de bodem. We hingen er een snoezig kaartje aan, propten de bloemen én onze brieven door de flessenhals en klaar was onze versierde fles. Een beetje van onszelf en een beetje van Ikea.

foto (60)

Of de meester een bloem wel mooi zou vinden, vroeg ik aan Mat. Of we niet beter een ketting met dieren in de fles konden hangen. Maar Mat schudde heel stellig zijn hoofd. “De meester houdt heel veel van bloemen.” Hij snapte de vraag helemaal niet, want waarom zou zijn meester niet van bloemen houden? Bloemen zijn toch mooi? Vooral blauwe!

foto (59)

Wat hebben jullie dit jaar aan de juf of meester gegeven? We gaan alvast tips verzamelen voor volgend jaar!

Post navigation

  10 comments for “Flessenpost

 1. Alice
  9 jul ’14 at 23:31

  Te leuk gedaan Door, Lau en Mat!

 2. Linda
  10 jul ’14 at 23:46

  OW ik hoopte zo op een blog van jou van zoals die te leuke van vorig jaar…ik dit jaar weer niet creatief…..een zakje zaadjes met ‘bedankt dat je me liet groeien’ en nagellak, al is dat laatste vooral omdat A dat een te gek cadeau vindt…

 3. Hanneke
  11 jul ’14 at 13:36

  Ik ben gauw richting xenos gehold en heb daar een klein dienblaadje gevonden met ‘enjoy your day’ er op. Toen een mok er op gezet en wat koekjes en van die chocola op een stokje waar je chocomel van kan maken. Meer kon ik echt niet verzinnen. :-( Vooral niet als een zeker meisje alle andere kado optie met een ‘nee’en draaiende ogen de grond in boort.

  • Magreet
   12 jul ’14 at 10:52

   Whahahahahahaha

  • Magreet
   12 jul ’14 at 10:56

   Ik had begrepen dat de juf van Sinem op zichzelf ging wonen. Zij heeft ovenschalen gekregen en een pakje honig lasagna. De juf van Kaya kreeg douchegel en een moeder had geld ingezameld. Ik weet eigenlijk niet wat daarmee is gedaan. Vorig jaar had ik met Sinem voor haar juf ook een brief gemaakt. Tranen met tuiten. De juffen van Elif komen deze week aan de beurt.

  • dorieke
   13 jul ’14 at 19:42

   Fijn is dat, als ze al zo goed weten wat wel en niet kan ;). En leuk idee Magreet van die ovenschaal, toch wel handig lijkt me om iets te krijgen waar je echt wat aan hebt.

 4. jos
  11 jul ’14 at 16:47

  Krijgen meesters en juffen kadootjes?

  • Dorieke
   11 jul ’14 at 20:29

   Zeker, aan het eind van het jaar vieren ze allemaal tegelijk hun verjaardag. Cadeautjes zijn niet verplicht maar de sociale druk… Krijgt Aafke nooit wat dan?

 5. Marjolijn
  21 jul ’14 at 14:51

  Leuk! ik heb ook een beetje Ikea en een beetje van mezelf gedaan, namelijk een weckpot met dit koekbeslag erin: http://www.bakerella.com/mix-things-up/
  Er aan een handgeschreven kaartje van Koen.

 6. Dorieke
  21 jul ’14 at 16:41

  Wat een knus potje, heb je het koekje zelf ook een keer gemaakt? Ziet er heerlijk uit! Jammer dat we hier geen roze m&m’s kunnen krijgen :). Ik heb een paar geleden ook eens zo’n potje gemaakt: http://www.doriexel.nl/archives/6420, viel erg in de smaak en de juf zei laatst tegen Lauren dat ze het potje nog steeds in haar keuken heeft staan omdat ze het er zo knus uit vindt zien. Of de inhoud nog te eten is weet ik niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.