Wat ik aan het doen ben…

Ik lees:
Eigenlijk al uit: het boek The House Girl van Tara Conklin. Een mooi verhaal over twee levens die met elkaar verbonden raken; dat van een slavin in Virginia eind negentiende eeuw, en dat van een jonge advocate in het huidige New York. Het boek gaat over de slavernij, over kunst, over onrecht en over ambities. De advocate krijgt een zaak toegewezen waarin ze op zoek moet naar de authenticiteit van bepaalde schilderijen, die worden toegeschreven aan de vrouw van een plantage houder. Het vermoeden bestaat dat de schilderijen eigenlijk gemaakt zijn door een van haar slavinnen. De zoektocht wordt ook een soort ontrafeling van het mysterie rond de dood van haar eigen moeder toen zij nog maar een dreumes was. Al met al genoeg ingrediënten om je elke pagina geboeid te houden!

house girl

Ik kijk:
Op uitzending gemist heb ik pas alle afleveringen teruggekeken van Floortje naar het einde van de wereld. Heel erg boeiend, absoluut een aan aanrader om deze serie te gaan kijken. In elke aflevering gaat Floortje Dessing op bezoek bij iemand, een persoon of een stel, die op een zeer afgelegen en ongebruikelijke plek op de wereld woont. Zo komt ze bij een Australisch echtpaar dat leeft langs de kust, ver uit de richting van de bewoonde wereld en alleen te voet of per helicopter bereikbaar. Of bij een gezin op de Faroer eilanden, dat samen met één ander gezin en hun kinderen op een adembenemend mooi eiland woont waar ze schapen hoeden. Het meest bizar vond ik de aflevering met het gezin dat tien maanden per jaar op een zeilboot woont die vastzit in het poolijs. De twee dochters slapen in de kajuit bij temperaturen van rond het vriespunt, de ijspegels hangen aan het plafond en buiten daalt het kwik tot veertig graden onder nul. En gelukkig dat ze zijn! Heel mooi om te zien.

bnn floortje poolijs

Ik koop:
Als het goed is reist er as we speak een boek mijn kant op dat ik heb besteld via Amazon. Het is ‘How to bake‘, een bakboek uit de serie van de Great British Bake Off (alsof ik nog niet genoeg bakboeken heb). Ik kan zo blij worden van die mooie plaatjes van de heerlijkste taartjes! En uit de andere twee boeken die ik heb in de serie heb ik al heel veel recepten uitgeprobeerd. Zonder uitzondering leverden ze heerlijke baksels op.

how to bake

Ik luister:
Natuurlijk naar de nieuwste podcasts van Radiolab, wat heerlijk dat er weer lange afleveringen te beluisteren zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld in de aflevering ‘black box‘ alles gehoord over het geheim van een radiokoppel uit Londen midjaren vijftig. Dit stel kon elkaars gedachten lezen. De man zat in de studio met publiek, de vrouw zat ergens in een vliegtuig of een toren of een andere vreemde plek. Het publiek mocht uit een stapel boeken een willekeurige regel prikken, en die werd door de man dan ‘getransporteerd’ naar zijn vrouw. Elke week stemden 20 miljoen Britten af op de show. Heel fascinerend! Het stel heeft hun geheim overigens nooit prijsgegeven, maar de show besteed wel enige aandacht aan mogelijke verklaringen voor de truc.

sydney en lesley

Ik zing:
Ons koor is aan het oefenen met Worthy is the lamb uit de Messiah. In de auto naar mijn werk zet ik de cd heel hard en probeer ik de sopraanpartij mee te zingen. En hoe vaker ik het stuk beluister, hoe mooier ik het ga vinden. Het heeft iets machtigs, al die stemmen die samen een harmonie vormen, een harmonie die afzwakt en weer aanzwelt. Hoe druk mijn week ook is, het zingen op vrijdag brengt altijd weer nieuwe energie.

worthy lamb

En wat lezen, kijken, kopen, luisteren of zingen jullie?

  7 comments for “Wat ik aan het doen ben…

 1. Magreet
  6 mrt ’14 at 3:33

  Ik lees mystiek lichaam (zucht), ik kijk wie is de mol?, ik koop in de boekenweek een boek omdat ik het boek van Tommy Wieringa wil hebben (ik weet nog niet welk boek ik ga kopen), ik luister momenteel acda en de munnick en ik zing het liedje van Roodkapje. Elif heeft mij niet-vriendelijk verzocht geen andere liedjes te zingen. Ze vindt het niet mooi en helaas heeft ze gelijk.

  • dorieke
   6 mrt ’14 at 21:51

   Oja, wie is de mol kijk ik ook! Leuk!
   En mystiek lichaam, in jouw positie? Dapper! ;)

 2. Els
  7 mrt ’14 at 13:57

  Ik luister niet continu muziek maar als ik iets aanzet is het op t moment Stromae of Kodaline.
  We kijken nu de Britse serie ‘Sherlock’. Al gezien? Is anders misschien ook wel wat voor jullie, Door.
  Ik lees voornamelijk tijdschriften ;) moest maar weer es aan een boek beginnen….heb er op zich wel tijd voor nu :)

 3. Alice
  7 mrt ’14 at 22:06

  Ik lees nog vrij weinig, een cheesy boek van sophie kinsella op het moment. Ik kijk o.a. Nederland van alleman en op youtube the great british sewing bee. Ik luister graag naar het nieuwste album van agnes obel en ik zing vooral slaapliedjes ;)

 4. Linda
  8 mrt ’14 at 16:44

  Keuringsdienst van waarde, de helleveeg (doe weer een cursus;)) daarnaast alle dunne Nederlandstalige literatuur ( volgende week mondelingen ;( ik koop veel te veel en zingen alleen onder de douche en dan heel hard en heeeel fout

 5. marjolijn
  12 mrt ’14 at 21:05

  WIDM
  Hoe duur was de suiker
  Tommy Wierenga – Dit zijn de namen
  De Voedselzandloper
  :)

 6. Lilian
  25 mrt ’14 at 22:05

  Ik lees: alleen een moeder kan van zo’n jongen houden. Een boek geschreven door een ADHDer, fantastisch wat een idee van die vent, want wat ga je ADHDers beter begrijpen. Dikke aanrader voor mensen die ADHDers beter willen leren begrijpen dus ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.