Update met foto’s

Wat we zoal hebben gedaan de laatste tijd…

1. Mathis moest naar de kapper, want zijn haar was veeeel te lang en hij zou naar de schoolfotograaf. Het was heel gezellig in de kappersstoel. Mat babbelde honderduit. “Mijn lievelingsdieren zijn dino’s. Die zijn allaaaang uitgestorven. Die leefden in de tijd voordat er mensen en autootjes waren. Maar God vond ze wel mooi hoor! Dus misschien gaat hij wel nieuwe maken op de nieuwe aarde.”
“Oja” knikte de kapper, en ze keek wat verward. Knip knap, zei de kapperschaar.

Dit was het resultaat:

foto 1

De volgende dag was het de grote dag van de schoolfotograaf. Maar Mathis, die was ziek. Rillend van de koorts zat hij aan de ontbijttafel. En toch, hij moest en hij zou naar school. We besloten hem alleen even te droppen voor de foto. In de gang naar het lokaal kwam ik zijn meester al tegen. “Hij is eigenlijk ziek, maar wilde zo graag even op de foto” meldde ik. De meester was wel blij hem te zien, want op de groepsfoto is het natuurlijk niet leuk als er een kindje ontbreekt. Maar hij zag ook dat Mat niet bepaald lekker was. “Ja, het worden vast… héle mooie foto’s” zei ik weifelend, en ik schoof Mathis de klas in. Op hoop van zegen, maar ik waarschuw vast: als ik straks op het schoolportret een panda met blosjes aantref, laat ik de foto’s lekker liggen.

2. Ik ging naar de stad met Lauren. Eigenlijk om een cadeautje te kopen voor Ak, maar stiekem ook omdat ik een leuk jurkje had gezien en Lauren in haar hoofd had gehaald dat ze eigenlijk twee broodtrommels nodig had in plaats van eentje. “Andere kinderen in mijn klas hebben ook zo vaak een andere broodtrommel mee” pruilde ze. Ik vond het echt onzin om er een tweede trommel bij te kopen, maar Ak begreep de trommelmanie helemaal en stemde bereidwillig in met de aanschaf van een tweede brooddoos. Toen ik hem vroeg waarom was zijn antwoord: omdat je haar trommel dan niet elke keer hoeft af te wassen. Ja, daar zit wat in…

Dit was het jurkje, ik moest er wel een foto van maken en ter beoordeling naar Ak sturen, want Lauren is niet bepaald een betrouwbare beoordelaar:

foto 2

Als het aan Lau ligt draag ik sowieso altijd een jurkje, graag ook make-up maar ze weet inmiddels dat ik niet zo make-upperig ben. “Jij vindt het niet zo mooi staan bij jezelf” redeneert ze. “Maar bij mij zou je het wél heel mooi vinden staan.”
“Maar jij bent zo ook al heel mooi!!” protesteer ik dan. Dat zal best, maar ze wil toch make-up.

3. Ons nieuwe nichtje is natuurlijk het allerpopperigste popje wat er bestaat, dus als ze maar even de kans krijgen zitten de kinderen er bovenop:

foto 3

Ze zijn alledrie verliefd op haar, maar Mels nog wel het meest. Hij wil zelfs zijn speen aan haar uitlenen als ze huilt, een gebaar van pure liefde want we kennen Mels als een alleenheerser, ongevoelig voor de wensen van zijn broer en zus.

4. Ak was jarig! Op een dag dat we allebei moesten werken helaas, dus erg groots konden we niet uitpakken. Maar ik stond wel extra vroeg op met de kinderen om ontbijt voor hem te maken. De avond van tevoren waren ze nog zo enthousiast en zagen ze zichzelf de volgende ochtend kokkerellen in de keuken. Maar toen puntje bij paaltje kwam doken ze gewoon onder een dekentje op de bank met een filmpje. So far voor het samen ontbijt maken.

foto 4

Dit ontbijt zag ik op facebook een keer voorbij komen en sindsdien zat het in mijn hoofd: scones met lemon curd, blauwe bessen en room. Ik vond het allersimpelste scones-recept ooit: 1,5 cup zelfrijzend bakmeel, 40 gram boter in blokjes, ruim 1/2 cup melk en een beetje zout. Je warmt de oven voor op 180 graden. Bloem en zout mengen, de boter met je vingertoppen door de bloem mengen, de melk erdoor roeren, het deeg even kneden (het moet niet plakkerig en ook niet droog zijn). Dan rol je het deeg uit, steek je er rondjes uit, legt ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bakt ze in een kwartier goudbruin. Heel weinig werk, heel lekker.

We werkten het ontbijt in een razend tempo naar binnen, want het was tijd voor jassen, tassen en dassen. “Doei mama, doei papa!” riep Mels, en hoppa daar vlogen we in alle windrichtingen, op weg naar nieuwe avonturen.

  2 comments for “Update met foto’s

  1. 7 feb ’14 at 18:05

    Wat een gezellige blog! En wat een dapper ventje is Matthis, dat hij toch naar school wilde!

  2. Alice
    9 feb ’14 at 8:55

    Leuke update! Ik smelt nog steeds weg als ik denk aan mels…’baby huilt. Peentje?’ Echt zo cute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.