Vol verwachting klopt ons hart

Als ik vertel dat Ak en ik binnenkort een weekje naar New York gaan zijn de reacties steeds heel spontaan, dat iedereen het zo geweldig leuk voor ons vindt. “Wat doe je met de kinderen?” is de standaard vraag die volgt, want dat we de hele gang niet meenemen naar NYC spreekt voor zich. Gelukkig hebben ze een hele lieve opa en oma die zich een week over hen gaan ontfermen. De kinderen kunnen nú al niet wachten tot het zo ver is, terwijl we toch nog heel wat nachtjes moeten slapen. “Ik wil nú naar opa en oma” hoor ik regelmatig, vooral op momenten dat ze mij een beetje aan de strenge kant vinden.

Bij dat hele verhaal over New York hoort ook het verhaal dat we daar naar een live show van Radiolab gaan. Waar men opgetogen kijkt als ik vertel over de Big Apple, krijg ik vooral blanco blikken als ik vertel over Radiolab. En dat terwijl ik bijna uit mijn vel knap van enthousiasme en verwachting! Die live show van Radiolab is voor ons zelfs de aanleiding om naar New York te vliegen, de rest van de stad doen we er dan ook maar meteen even bij.

Ik snap het natuurlijk wel, die blanco blikken. Niemand kent Radiolab, en al heb ik in mijn enthousiasme al velen willen overtuigen om op zijn minst één podcast te proberen, ik heb allang gemerkt dat het niet werkt. Misschien omdat het elke aflevering ongeveer een uur duurt én in het Engels is. Misschien omdat het een wetenschappelijk radioprogramma is en dat spreekt niet iedereen aan.
Maar gelukkig ken ik hier in Nederland één grote fan van Radiolab en die woont ook nog eens heel dichtbij en slaapt zelfs in hetzelfde bed als ik. Hoe goed kun je het treffen!

Wat gaan we verder doen in New York? Een duidelijk plan is er nog niet. De tickets zijn geboekt, de slaapplek is geregeld. Er liggen drie geleende reisgidsen op onze nachtkastjes. We kennen iemand die vaak in New York is geweest en ons al van heel wat aanraders heeft voorzien. Maar ik moet bekennen dat het me wel een beetje overweldigt, al die mogelijkheden. Google is in dit geval geen vriend, want bij de ‘wat-moet-je-echt-gezien-en-gedaan-hebben’ tips die ik online tegenkom is een van de eerste dingen: een tattoo zetten. Dat lijkt me nou het laatste wat je moet doen in New York.

Dus, hebben jullie misschien tips? Leest er heel toevallig iemand mee die ook eens in NY is geweest? Wat mogen we niet missen?

Post navigation

  12 comments for “Vol verwachting klopt ons hart

 1. Janneke Roosenbrand
  8 okt ’13 at 9:42

  Niet geweest, maar ik wil wel! Jaloooeeers! Lijkt mij super om de kids een week weg te brengen (dat alleen al!) en dan met HJ een weekje naar NY te gaan! Eventueel zelfs inclusief Radiolab :):). Nee serieus, kan mij goed voorstellen hoe gaaf het is om je gezamelijke hobby zo te kunnen exploiteren!. Niet doorvertellen ;), maar HJ en ik willen ooit (als we vijftig zijn en de meiden de deur uit) samen op de motor een Wallander reis maken :). Dat vertellen we ook maar niet te vaak meer aan vrienden, levert glazige blikken op. LOL.

  Veel plezier samen in NY!!!

  • Dorieke
   8 okt ’13 at 20:19

   Ooohhh Janneke zeg het maar niet te hard, voor je het weet springt mijn pa bij jullie achterop de motor-met-zijspan voor de Wallander-reis!!

 2. Hanneke
  8 okt ’13 at 16:42

  Ga geocachen! Dan kom je op plekken waar je meestal niet zou komen als er geen cache ligt.

 3. Janske
  8 okt ’13 at 19:25

  Ik ben vorige week terug gekomen uit New York na 5 dagen met vriendinnen deze super stad onveilig te hebben gemaakt. Één van de dingen die je als Nederlander MOET doen in NY is fietsen door Manhattan en Central Parc. Check orangebikes.com Ook ontbijten/lunchen/dineren (sushi!) bij the Bleu Fin op Time Square. Het is een bruisende stad vol energie! Laat het gebeuren! Heel veel plezier!!!
  Gr. Janske

  • Dorieke
   8 okt ’13 at 20:19

   Hé wat leuk, bedankt voor de tips!

 4. Jolien
  10 okt ’13 at 21:39

  New York interresseert me geen bal, maar ik wens jullie een waanzinnig leuke tijd toe!

 5. Wesman
  14 okt ’13 at 20:07

  Hi,

  Eten in Little Italy, beste italiaanse tentjes, of iets gedurfder: Chinatown.

  Central Park echt even bezoeken en vlak daarbij de apple store op fifth avenue met glazen entree met glazen trap is ook wel een bezoekje waard.

  Wall street, met name eind van de middag of bij de lunch, gelijk even langs waar voorheen de twin towers stonden.

  ps. neem even een Chromecast voor me mee. ;) (alleen in US te verkrijgen, 35 dollar)

  Wessel

  • Dorieke
   16 okt ’13 at 13:25

   Ik zou niet weten wat een chromecast is, volgns Ak een soort apple tv?

 6. Els
  15 okt ’13 at 11:31

  Ik zou sowieso al dat eten proberen wat je altijd in de series voorbij ziet komen: twinkies, pop tarts, meat loaf, corn dogs, mac and cheese, cupcakes….ik gok dat het sowieso nog een uitdaging gaat worden om wat groente naar binnen te krijgen!

  • Dorieke
   16 okt ’13 at 13:24

   We hebben gisteren vast een food tour geboekt; het eten proeven staat inderdaad hoog op de prioriteitenlijst!

 7. Wesman
  15 okt ’13 at 18:33

  Wij bezochten ook nog een ijshockeywedstrijd in Madisons square garden. Ook een hele belevenis.

 8. erica
  19 okt ’13 at 13:27

  Zag op pinterest dit voorbij komen!

  http://www.pinterest.com/pin/52565520623352024/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.