Ome Willem

’s Ochtends sta ik in de badkamer mijn benen te scheren. ‘Wat stom eigenlijk dat een vrouw dit móet’ klaag ik tegen Ak. Voor hij iets terug kan zeggen voeg ik eraan toe: ‘Ja en zeg nou maar niet dat het niet hoeft, want het moet wel. Omdat iedereen het doet, en omdat je je lelijk en ongemakkelijk voelt als je het niet doet.’ Tja, Ak vindt het natuurlijk verschrikkelijk voor me, maar hij kan er ook niets aan veranderen.

Later zit ik met een kop koffie in de tuin. Op mijn hoofd prijkt een ‘fillem van ome willem’-pet. Ik wilde persé dat Lauren een petje opzette in de zon, en zij wilde persé dat ik er ook een opzette. Dit was de enige die ik kon vinden. Hij klemt een beetje achter mijn oren. Daar zit ik dan met mijn glimmend gladde benen en mijn glimmende rode kop. Er wordt aangebeld, en als ik naar de deur loop voel ik me ondanks alle inspanningen nog steeds lelijk en ongemakkelijk.

  12 comments for “Ome Willem

 1. Els
  4 mei ’09 at 11:26

  En ik moet zeggen; hoe dikker je wordt hoe ongemakkelijker t wordt dat scheren! Ik kukelde vanochtend sowieso al bijna om toen ik weer es een poging waagde. En verder zie ik amper wat ik doe…..tijd voor een huisslaafje? :D

 2. Wessel
  4 mei ’09 at 23:36

  Misschien moet je ook het petje afdoen als je de deur opendoet…

 3. Ronney
  5 mei ’09 at 10:50

  Oooohh Wessel. Dan zit er toch een rare rand in haar haar…! Dat is altijd het dilemma met petten en langer haar ;)

 4. Sukkel
  5 mei ’09 at 11:00

  (Voorgaande reactie was van Els)

 5. Alice
  5 mei ’09 at 11:04

  Vrouwen moeten sowieso geen petten dragen, maar das mijn bescheiden mening

 6. Els
  5 mei ’09 at 12:39

  Aaahhhh!!!! Ik ben misschien een sukkel maar das niet mijn naam!

  En petten zijn chill Alice. En sinds wanneer bestaan er ‘dingen die vrouwen niet moeten dragen’?

 7. Alice
  5 mei ’09 at 14:21

  Petten zijn zoooo niet chill, ze staan altijd lelijk. En dan bedoel ik echt ALTIJD. En er zijn wel meer dingen die vrouwen niet moeten dragen…crocs bijvoorbeeld (mannen ook niet trouwens!)

 8. Dorieke
  5 mei ’09 at 16:25

  Jullie gaan even voorbij aan het punt dat ik wel een pet móest dragen om Lauren ertoe te bewegen er een op te zetten.

  Los daarvan vind ik ook dat er wel dingen zijn die vrouwen niet moeten dragen hoor! Zoals een T-shirt waar op staat ‘available’. Of: ‘zonder verpakking nog mooier’

 9. Anoniem
  5 mei ’09 at 18:09

  Je hebt (bijv. bij h&M) hele leuke zonnehoedjes, dan hoef je geen pet op en die vinden de meisjes ook véél leuker en misschien houdt ze die ook wel op.

  Maar eh, Lauren bepaalt wel veel hoor.
  Dat winkelwagentje is echt wel het toppunt, laat je gezag gelden. ;)

 10. Anoniem
  5 mei ’09 at 18:10

  It was I, Carin.

 11. Els
  5 mei ’09 at 19:30

  Nee hoor Door; kinderen aan de macht! En anders wordt t ook maar saai; zo krijgen we veel leukere blogs :D

  En mij staan petten wel Alice. Heel goed zelfs.

  ;)

 12. Alice
  6 mei ’09 at 9:02

  @Els: I need proof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.