Londen met kinderen

Een van de hoogtepunten van onze vakantie was wel het bezoek aan Londen. Naar zo’n grote stad met drie kleine kinderen, dat was van tevoren wel een beetje een spannend idee. Het verkeer dat van de andere kant komt, een onbezonnen Mathisje die zo achter een ballon aan de straat op kan hollen, drukte op de metroperrons… Maar over dat soort dingen moet je niet teveel nadenken, anders kom je nooit ergens.

Waar je wél over na moet denken is hoe je het leuk houdt voor de kinderen. Want de combinatie van veel lopen en veel tegen benen van volwassenen aankijken is geen gelukkige. Eigenlijk moet je jezelf op kniehoogte wanen en dan nadenken over wat er leuk is in zo’n stad. En verder ook een beetje openstaan voor wat zich aandient. Zo parkeerden wij de auto bij de O2-arena, en daar zagen de kinderen meteen een geweldig kabelbaantje over de rivier gaan. “Gaan we daarmee??” vroegen ze vol verwachting. Ach ja, waarom ook niet? Aan de andere kant van de rivier zouden we wel weer verder kijken.

We zijn zelf al vaak in Londen geweest en hadden wel een globaal idee van wat we wilden doen. Gelukkig hadden Lau en Mat door deze grappige app met verhalen en plaatjes van beroemde gebouwen enorm veel zin in de Big Ben. Die stond dus in ieder geval op het verlanglijstje.

Een ritje met een dubbeldekker is een feest op zich. Al ruim voor we in de buurt waren van Londen begonnen Lauren en Mathis dubbeldekkers te spotten. “Ik zie er weer één!!” juichten ze dan op de achterbank van de auto. Ook al was de rit die we maakten in de dubbeldekker een ietsiepietsie langer dan we in gedachten hadden (vooral doordat de dames voorin maar steeds achterom bleven kijken als Mels zijn stem opzette, en dat doet ie graag en veel en hard, en de dames vonden het helemaal niet erg zeiden ze, maar ze keken toch maar steeds), het was een groot succes.

Het openbaar vervoer is voor kinderen gratis in Londen. Het was dus helemaal niet nodig om de korte beentjes overmatig te belasten. We namen vanaf de Big Ben de metro naar Hyde Park, waar een geweldig gave avontuurlijke speeltuin is ingericht in een hoek van het park. De speeltuin, “Diana, Princess of Wales Memorial Playground“, is gebouwd ter nagedachtenis aan lady Di, en geïnspireerd op de verhalen van Peter Pan. Ook weer gratis toegang, waardoor je geen enkele druk ervaart om er uren te blijven.

Na de speeltuin wandelden we door Hyde Park naar de andere kant. De volgende stop was het Science Museum. Want had ik al verteld dat de musea in Londen óók gratis zijn? Het Science Museum in Londen is echt geweldig. Het bestaat al sinds de jaren vijftig van de negentiende eeuw, en geeft een heel mooi beeld van de ontwikkeling van de wetenschap door de decennia heen. Auto’s, vliegtuigen en treinen; alles over de ruimte en ruimtevaart; robots, computers. Veel interactieve elementen en een werkelijk fantastische winkel met technische snuisterijen, alleen daar al zou ik een middag kunnen rondlopen.

Na de kabelbaan, de dubbeldekker, de Big Ben, de speeltuin, het park en het museum was de koek wel een beetje op. We besloten nog ergens een hamburger te eten en daarna weer richting de metro te gaan. En als ik dan bedacht hoe moe ik zelf al was, en mezelf even op kniehoogte waande, dan begreep ik heel precies dat Mathis even hartverscheurend moest brullen om een verschrompeld parkeerbonnetje dat uit zijn handen waaide.

  2 comments for “Londen met kinderen

  1. Els
    28 aug ’13 at 9:02

    Sounds good! Bn al erg lang niet in Londen geweest maar moest maar weer eens gaan :) en ‘ergens een hamburger eten’? Hadden jullie niet, met E en A een favoriete hamburger tent die alles overtrof??

  2. linda
    29 aug ’13 at 16:05

    Bedankt voor deze opwarmer! Hoop dat ik ‘mijn schatjes’net zo goed weet te vermaken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.