Verjaardagstaart

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een taart, en voor Mathis was het al heel snel duidelijk hoe die eruit moest zien. Welke cadeautjes hij op zijn lijstje wilde zetten kon hij niet bedenken, maar maanden geleden wist hij al welke taart het moest worden: een taart met aardbeien en bosbessen. Toevallig kwam ik net rond die tijd dit recept tegen. dat leek me nou precies de taart die Mathis in gedachten had.

Maar toen ik van de week de ingrediëntenlijst weer doornam trok hij me ineens minder aan. Taarten of cakes waar theelepeltjes amandelaroma doorheen moeten vind ik al wat dubieus, maar dan ook nog een glazuur van gesmolten boter en melk met poedersuiker eroverheen, ik begon ernstig te twijfelen. En waarom zou je niet terugvallen op ouder bekenden als bbcgoodfood, waar altijd welk een makkelijk recept voor een cakebasis te vinden is? De uiteindelijke taarten kwamen er zo uit te zien:

Hetzelfde idee: een bodem van cake, daarover een laag topping en afgemaakt met verse vruchten. Maar wel op een andere manier in elkaar geknutseld. Ik maakte er twee, want het cakerecept van bbcgoodfood is voor twee lage ronde cakes. Oorspronkelijk bedoeld voor een ‘classic victoria sandwich’, dat is een tweelaagse taart met room en jam ertussen. Het is een supermakkelijk en snel recept, dat een lekker luchtige cake oplevert.
Je hebt ervoor nodig: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram zachte boter, 200 gram suiker, een theelepel bakpoeder, vier eieren, twee eetlepels melk en een snufje zout. Je kunt gewoon alles tegelijk in een grote kom doen, de mixer erin zetten en net zo lang mixen tot je een glad beslag hebt. Zet intussen de oven alvast aan op 190 graden. Dan het beslag over twee ingevette springvormen verdelen (of, zoals in mijn geval, eerst de ene helft en daarna de andere helft bakken in dezelfde springvorm). Het bakken duurt een minuut of twintig. Even testen met een satéprikker of hij gaar is en daarna helemaal laten afkoelen.

De topping maakte ik op dezelfde manier als de topping voor cakejes: met ongeveer 50 gram zachte boter, een pakje cream cheese (bijvoorbeeld Philadelphia) en een halve bus poedersuiker. Eerst boter en suiker mengen en daarna de roomkaas er doorheen mixen. Beide cakes daarmee bestrijken, en dan voor het serveren het fruit erop.
Het is maar een simpel taartje, maar Mathis vond hem echt superlekker! En omdat de meeste kinderen die op zijn verjaardag kwamen de bosbessen liever lieten liggen kon hij zijn eigen puntje ook nog eens bedekken met de blauwe vruchtjes, waar hij helemaal verzot op is. Kortom: missie verjaardagstaart geslaagd!

  2 comments for “Verjaardagstaart

  1. Alice
    26 aug ’13 at 15:15

    Mensen, maak deze taart! Hij lijkt te simpel om lekker te zijn, maar hij is echt YUM!

  2. erica
    26 aug ’13 at 20:38

    Wat ziet de taart er heerlijk uit, en lekker simpel te maken, ik hou ervan. En Alice, ik voel de druk… oke, ik maak hem! Jammer dat je geen foto’s kan posten (het is dan ook geen FB!), anders deed ik dat :)

Laat een reactie achter op Alice Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.