Vier!

“Nog één nachtje slapen, en dan…?” Enthousiast gaf ik Mathis een por tegen zijn schouder. “Wat is er dan Mat?”
Hij keek me een beetje geërgerd aan. Per slot van rekening had ik deze zelfde vraag de afgelopen zeven dagen ook al gesteld. Maar kijk, hij werd vier, en hij had er al weken zo’n ongelooflijke zin in, hij dacht maar steeds dat als hij vier werd, dat de wereld er dan heel anders uit zou zien. Ik kreeg er zelf ook helemaal zin in. Dus begonnen we de nachtjes af te tellen. En nu resteerde er nog maar eentje.
“Dat hoef je niet steeds te vragen” reageerde Mat. “Dat weet ik allang”
“O ja, wat is het dan?”
“Nog één nachtje slapen en dan ga ik naar school”

Ow. Nou, nee Mat. Het is nog vakantie, weet je wel? Pas ná de vakantie ga je naar school.
Ik schudde voorzichtig mijn hoofd. “Nee joh, gekkie. Nog één nachtje slapen en je bent jarig! Maar je gaat pas over anderhalve week naar school”.

Huilbui.

Want kijk, hij werd vier en hij dacht dat hij meteen naar school mocht, en ook al hadden we het al twintig keer uitgelegd, van zijn verjaardag in de vakantie enzo, hij wilde gewoon zo vreselijk graag naar school. Naar de meester. Met zijn eigen schooltas, net als Lauren.

Maar ja, wat doe je eraan, hij moest echt nog even wachten.

Vandaag maakten we het een beetje goed met taart en cadeautjes. Hij straalde, hij smulde, hij was superblij met alles. Die huilbui om school was allang weer vergeten, want wat is nou fijner dan de hele dag met nieuw speelgoed spelen?
Af en toe vonden zijn donkerbruine ogen die van mij, en dan dacht ik: grote kleine jongen, je bent zo superblij met alles, en Mathisje wat ben ik superblij met jóu.

  2 comments for “Vier!

 1. Els
  22 aug ’13 at 11:29

  Gefeliciteerd!!
  Lotte vindt de vakantie ook veel te lang duren en wil nu steeds alvast even op haar schoolplein spelen en kijken of de juffen er alweer zijn.
  Hoop dat ze het zo leuk blijven vinden!

 2. carin
  22 aug ’13 at 11:47

  Hiep hiep hoera voor Mathis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.