Bijten in het stof

Het EK is van start gegaan, ja hoor, alsof dat iemand kon ontgaan, en dus zaten Ak en ik gisteravond gebogen over onze EK-pools. Ik denk dat misschien wel in 90% van de bedrijven een EK-pool wordt opgezet. Ik ben er zo eentje die geen verstand heeft van voetbal, niet geeft om voetbal (echt sorry voor de mensen die het heel leuk vinden, ik wil niemand op zijn ziel trappen) maar wel houd van harmonieuze verhoudingen. En dan ga je niet in je eentje niet meedoen aan de EK-pool. Zeker niet als je op een kantoor zit met voornamelijk mannen.

Normaal ga ik niet voor de winst, maar dit jaar zat ik zo gebroederlijk naast Ak die pool in te vullen dat we overmoedig besloten tot een gezamenlijk strategie: spreiden. En winnen. Net zoals bij Wie is de Mol. In de pool van Ak kan je tot in detail invullen wat je voorspelling is, dus je kunt apart invullen wat de score is en wie er wint. Ak heeft bij twijfelgevallen daarom ingevuld dat de score bijv. 3-1 zou worden en de uitslag gelijkspel. En hij moedigde mij lief aan door te zeggen dat het altijd vrouwen zonder verstand van voetbal zijn die hoog eindigen in de pool.

Op Aks werk had zich trouwens een klein drama voltrokken rond de organisatie van de EK-pool. Er was namelijk een nieuwe, een indringer, die dit jaar de pool uitschreef en hem op het intranet plaatste. Toen iedereen zich al in had geschreven bleek dat een collega, zo eentje die er al jaren werkt, zich gepasseerd voelde. Want híj was de man van pool, hij trok de kar altijd rond de voetbaltoernooien. Menselijk leed heb je in alle formaten.

Op mijn werk waren ze niet onder de indruk van mijn tactiek om te spreiden. ‘Als je hoog wilt eindigen moet je risico durven nemen’ zeiden ze. En ze lachten om mijn topscorer. Ineens was al mijn gevoel voor harmonieuze verhoudingen verdwenen. Wacht maar, over een maand bijten ze in het stof.

Alleen een beetje jammer dat ik om die laatste zin te kunnen typen eerst aan Ak moest vragen ‘hoe lang duurt het EK?’.

  1 comment for “Bijten in het stof

  1. Els
    9 jun ’12 at 13:25

    Same here…t interesseert me geen bal (ha ha) maar zo.n poule; daar doe ik dan wel aan mee. En ik doe het meestal wel aardig, mede doordat mijn emoties me niet in de weg zitten en NL dus niet per sé in de finale hoeft te komen ;)
    Als er veel mensen aan zo’n poule meedoen heeft spreiden volgens mij inderdaad geen zin en moet je risico’s nemen…
    (gisteren begon al aardig; de 1-1 had ik goed voorspeld en de winst voor Rusland ook! )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.