Kijken

Poeh, wat hebben wij een sterke papa. Hij sjouwt de hele dag met stenen in de tuin. Hij laadt kruiwagens vol, slaat met zijn rubberen hamer tegels in het zand. Af en toe veegt hij het zweet van zijn voorhoofd, om direct daarna weer verder te gaan met zijn zware arbeid. Lauren kan er geen genoeg van krijgen om naar haar sterke papa te kijken. “Kijken! Kijken!” roept ze zodra we in de buurt van een deur of raam komen. Soms mag ze haar laarsjes aan en zelf ook even naar buiten. Dan gaat ze op haar knietjes naast papa zitten en wil ze net als hij de grote tegels optillen. Op zich handig, zo’n kabouterhulpje in de tuin, maar we hebben toch liever dat ze achter haar eigen plastic kruiwagentje loopt. Inmiddels heb ik voor het keukenraam een opstelling gemaakt met een trapje. Als Lauren dan echt graag wil kijken naar papa laat ik haar erop klimmen, zodat ze met haar koppie net boven het raamkozijn uitsteekt. Ik geef haar een tuitbeker dixap en neem zelf een glaasje fris. Een coca-cola-light-break noemen we dat.

  11 comments for “Kijken

 1. Ronney
  23 mrt ’09 at 20:02

  Go Akkul! Hopelijk kunnen we jullie paradijsje dit jaar komen inwijden :)

 2. Els
  23 mrt ’09 at 20:14

  Ja inderdaad want onze ‘tuinplannen’ staan op een laag pitje….
  Ik zeg; dikke Door met Lauren en Els met Ronelsje chillen heel augustus in het boheems paradijs ‘ Doriexel’ (hoor je Ak? Ik geef je nog ruim 4 maand!!!!!wel een verzoekje; lekker overdekt zwembadje erbij bouwen…)

 3. Alice
  24 mrt ’09 at 17:39

  Ik heb nog wel een tip voor die tuin van jullie: je eigen groente verbouwen! Lekkere sla en tomaatjes en zo…en die komen wij dan bij jullie halen want we hebben per vandaag ook ons groentepakket opgezegd (t was net 1 koolrabi en knolselderij te veel)

 4. Els
  24 mrt ’09 at 17:55

  Haha ik vind het toch wel weer grappig dat de enthousiaste hammies toch massaal afhaken met dat groentepakket. :)

  Maar ook wel jammer dat jullie aanvankelijke enthousiasme zo getemperd is door al die knollen….hoe moet dat nu met de raapsteeltjessoep??

 5. Dorieke
  24 mrt ’09 at 18:21

  Een moestuintje! Heel goed idee, dat kan dan weer het volgende project worden waar we enthousiast aan beginnen… En trouwens, we hebben toch dik een half jaar een groentepakket gehad en dan ook nog vol met wintergroenten dus ik vind dat al een hele prestatie. Niemand neemt me meer af dat ik weet hoe je al die maffe groenten klaarmaakt. Of ík ze ooit nog weer ga klaarmaken is de vraag natuurlijk :-)

 6. Ed
  24 mrt ’09 at 19:24

  Maar we blijven wel bio-groenten eten! Langleve boer koekoek!

 7. Alice
  24 mrt ’09 at 23:52

  O Door, we hebben net een documentaire gezien die je echt niet zou kunnen weerstaan: Young at heart. Is nu uit op dvd…ik moet je wel waarschuwen: het is een ultieme tranentrekker, zelfs ik (zonder zwangerschapshormonen e.d.) heb het niet droog gehouden. (en eds oogjes glinsterden zelfs een beetje…)
  Sorry voor het off-topic berichtje. Het is trouwens een aanrader voor iedereen!

 8. Els
  25 mrt ’09 at 12:22

  Hebben jullie je wel gerealiseerd dat het zomergroentenpakket wel eens geweldig zou kunnen zijn?
  Sappige verse gif-vrije aardbeien en eetrijpe mango’s (ok; die laatste niet maar die vind ik zo lekker)

  Stel je es voor…… ;)

 9. Alice
  25 mrt ’09 at 12:28

  Els, het is een GROENTEpakket, als er fruit in had gezeten had ik m natuurlijk niet opgezegd ;-)

 10. dorieke
  25 mrt ’09 at 13:56

  Nou maar lekkere sappige tomaten en frisse sla is ook niet mis, ik heb er zeker wel over nagedacht en zelfs tegen mijn biologische boerin gezegd dat ik in de zomer misschien wel weer een abonnement neem!!

 11. Els
  25 mrt ’09 at 15:19

  HA! inderdaad, zomerse groenten zijn toch stukken beter !(maar je hebt gelijk Alice, dacht dat er ook fruit in zat)

  Dat jij een eigen biologische boerin hebt door, klinkt vrij…stoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.