Tulpenparadijs

Keukenhof. Ik was er nog nooit geweest. Wat mij betreft viel het in de categorie ‘Rijnreisje’, van die uitstapjes waar oude mensen aan meedoen die dan allerlei rommel aangesmeerd krijgen. Antieke bordjes en koekoeksklokjes, dat soort spullen. En bij de Keukenhof bollen natuurlijk, om de armetierige balkonnetjes van het bejaardentehuis een beetje op te fleuren.

Maar ik kreeg vrijkaartjes, en we houden van bloemen, dus zusje A. en ik reden met Lau en Mat naar Lisse. We werden verrast door de enorme aantallen bezoekers. Het weiland waar je de auto kon parkeren – 6 euro per bezoek – stond helemaal vol. In het park zelf liepen we hutje mutje, kop aan staart. Maar tussen de benen door en over de grijze en minder grijze hoofden heen zagen we een indrukwekkende bloemenpracht. Voor de kinderen was er een Nijntje speeltuin, een poffertjeskraam, warme wafels, een doolhof, softijs, een grotere speeltuin, een kinderboerderijtje en een spannende springtocht over het water via grote stenen plateaus. Zij vermaakten zich uitstekend. Lauren raapte alle gevallen bloemetjes op die ze tegenkwam – soms stond ze per ongeluk te rukken aan een stengel die nog in de grond zat, maar dan schrok ze daar zelf ook van. En ook Mat liep een paar uur met een plakkerig bloemetje in zijn vuist geklemd.

Er waren veel Aziaten. Veel, heel veel, kraampjes met dure versnaperingen. En nog veel meer tulpen, narcissen en hyacinten. “Als u van tulpen houdt is dit de hemel” schreef iemand in een review. Ik zeg: dan moet je wel héél veel van tulpen houden. En verder niet al te hoge verwachtingen van de hemel hebben. Maar goed, met die zon erbij, een warme wafel en een softijsje, en een bloemenzee aan onze voeten – een béétje hemels was het wel.

  2 comments for “Tulpenparadijs

  1. Hanneke
    16 apr ’12 at 10:10

    Ben ook 1 keer geweest, ooit. Heb wel een wat andere voorstelling van de hemel, alhoewel het voor Marita wel in de buurt zou komen.. :-) Adrian wil heel graag naar de Keukenhof en hij roept het al jaren dat we dit jaar echt gaan. Ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.