Dikke pad

Het is kwart over acht. Terwijl Ak zich klaarmaakt om de deur uit te gaan scharrelen Lauren en ik nog wat rond in onze pj’s. Ik smeer een boterhammetje en schenk een bekertje drinken vol. Ak trekt zijn jas aan. En roetsjj, weg is Lauren, om een halve seconde later met haar jas in haar hand en haar laarsjes onder haar arm terug te keren. “Buiten! Buiten!” roept ze. Zo gaat het elke ochtend: als Lauren maar een signaaltje krijgt dat papa weggaat doet ze er alles aan om mee te mogen. Zucht. Een dagje uit met papa lijkt haar nú al spannender dan een dagje thuis met mama. Ak probeert het haar uit het hoofd te praten. “Je kunt echt niet mee hoor, en mama ook niet. Ik heb een hele strenge baas en die wordt heel boos als hij jullie ziet.” “Ja!” vul ik aan. “Want dan denkt hij dat papa niet genoeg goudgaren kan spinnen vandaag.” “Inderdaad” zegt Ak. “En als ik niet genoeg garen spin dan…dan…verandert hij mij in een pad!”. Lauren staart ons met grote ogen aan. “En ons ook” voeg ik eraan toe. “Kom, we gaan naar papa zwaaien”. En daar gaat hij dan, onze harde werker met zijn tas op zijn rug. Hij draait zich bij de hoek van de straat nog even om en zwaait. “Dag papa!!” roepen wij uit het raam. En nu maar hopen dat er vanavond geen dikke pad wil aanschuiven voor het avondeten.

  9 comments for “Dikke pad

 1. Els
  16 mrt ’09 at 16:24

  Ik vind dat toch een beetje ernstige bangmakerij van zo’n kind van anderhalf.
  Wie weet denkt ze nu de hele dag aan ‘Akkul de dikke pad’!

 2. Alice
  16 mrt ’09 at 16:59
 3. Rianne
  16 mrt ’09 at 18:57

  En dan moet mama de vieze dikke pad een kus geven en dan is Laurens papa een prins!

  Je realiseert je wel dat een van de redenen dat ik je blog volg is om alvast wat pedagogische wijsheid op te doen? Voel je de verantwoordelijkheid?

 4. Lilian
  17 mrt ’09 at 19:52

  heeeeeeeeeeeeeel pedagogisch verantwoord :-O

 5. dorieke
  17 mrt ’09 at 20:20

  Rian je weet de druk wel op te voeren!! Gelukkig heb je uit onze blogs al kunnen opmaken dat we het enorm goed doen als opvoeders, dus vaar gerust blind op ons voorbeeld :-D.

  Voor iedereen die ongerust is over Laurens kinderangsten: ze weet niet wat een pad is en heeft er nog nooit een gezien (dat gruwelijke plaatje van Alice houden we voor haar verborgen). Voor haar kan het net zo goed een ander woord voor ‘papa’ zijn ;-)

 6. Els
  17 mrt ’09 at 21:54

  Haha; je werd toch even bang dat we serieus twijfelen aan je opvoed-skills! gnagna
  Ik laat me daar wijselijk niet verder over uit, wetende dat het me als een boomerangetje in t gezicht zal slaan.

  Ik denk overigens dat ik op dit moment van de webloglezers t meest op n pad lijk…. ;)

 7. Alice
  17 mrt ’09 at 23:43

  Ik zie er nog steeds uit alsof er een pad in mn wang verstopt zit (verstandskiezen laten trekken), telt dat ook??

 8. Lilian
  18 mrt ’09 at 0:23

  Gaan jullie nou werkelijk een wedstrijdje houden wie er het meest op een pad lijkt??? Hahaha.

 9. dorieke
  18 mrt ’09 at 9:31

  Tja, wat heb je liever, een pad in je buik of een pad in je mond? Allebei behoorlijk vreselijk denk ik. Maar ik vind dat jullie allebei niet op een pad lijken hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.