Joy!

‘Midden in de winternacht’ is Laurens favoriet. Als we die gaan zingen klimt ze op haar stoel, opent ze lieflijk haar handen richting de hemel en kijkt ze vol adoratie omhoog. Ze is dan namelijk een engel, die ook heel goed ‘Ere zij God’ kan zingen.
‘Jingle bells’ is Mathisjes favoriet. Als we die gaan zingen slaat hij wild met zijn handen op tafel, klimt van zijn stoel af en rent rondjes door de kamer.
Mels, die heeft nog geen favoriet. Dit kindeke is nog maar zo kort op aard, die krijgt niet zoveel mee. Maar op de achtergrond in zijn hangmatje mag hij luisteren naar het zingen van zijn broer en zus, en wie weet bromt hij dan volgend jaar wel een deuntje mee.

Ik houd zelf van alle liedjes, en van gezellig samen zingen. Maar helaas mag ik meestal niet meedoen. Vooral onze engel houdt er niet van om de aandacht te delen, dus wordt mij met een handgebaar het zwijgen op gelegd. Mathis is duidelijker: ‘Nee! Jij niet!’ Het is niet allemaal vreed’ op aard’ bij ons op kerstochtend.

Maar van binnen is er toch wel vrede, vanwege Jezus, die helpt om angst in te ruilen voor vreugde, bezorgdheid voor vrede, onrust voor stilte. Ik weet niet wat voor het nacht het was toen Hij werd geboren, geen barre winternacht vermoed ik. Momenteel sympathiseer ik vooral met zijn moeder Maria die moest bevallen tussen het hooi. En die een paar uur later al een stapel herders moest ontvangen aan haar kraambed van stro. Dat is nog eens wat anders dan een schoon bed en een kraamverzorgster die je ertoe dwingt om elke keer als je opstaat iets aan je voeten te doen zodat er geen bacteriën in je bed terecht komen.

Maar ik dwaal af. Want wat voor weer het ook was, die nacht heeft alles veranderd. En maakt dat we nu vol adoratie naar de hemel staren, of vrolijk rondjes rennen door het huis. Jezus is geboren!

  2 comments for “Joy!

 1. 25 dec ’11 at 13:52

  Mels lijkt, zo op de foto’s te zien, wel heel erg op Lauren en Mathis, of niet? Het is er echt eentje van jullie, zeggen ze dan :).

  Groetjes

  (heb ook erg genoten van je vorige stukje weer)

 2. Dorieke
  25 dec ’11 at 23:26

  Klopt, hij lijkt vooral veel op Lauren! Maar inmiddels begint hij echt een eigen koppie te krijgen, over een paar weken ziet ie er denk ik weer heel anders uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.