Golan

Op woensdagavond is er een afscheidsfeestje in ons huis. Choa, de jongen die in het begin van het jaar geen engels of portugees sprak en met ons communiceerde via het aanbieden van appels en het dragen van onze dienbladen in de cantina, gaat verhuizen naar Viano de Castello. Veel van zijn chinese vrienden zijn komen opdagen en hebben lekkernijen meegebracht. Ik had van tevoren de kippenvoeten al verboden, dus dat zat er gelukkig niet bij, maar verder kunnen ze er wat van! Het is natuurlijk ook niet voor niets dat je chinese restaurants vindt over de hele wereld.
Zoals zo vaak in een groep met internationals gaat het al snel over de verschillende talen, en hoe je zegt ‘ik hou van jou’ in het chinees of japans of koreaans of frans. Axel blijkt een uitstekende leerling te zijn wat betreft chinees, en de mogelijkheden lijken ineens eindeloos. Na een half uurtje oefenen kan hij zeggen: “Ik ben Axel, ik ben zeventwintig jaar en ik kom uit Holland.” Daarna is hij onstopbaar en gaat de kamer rond, hardop oefenend. Het woord voor Holland klinkt als ‘g

Post navigation

  5 comments for “Golan

 1. Els
  27 apr ’05 at 12:38

  En daar ging jullie geloofwaardigheid…

 2. Fenny
  27 apr ’05 at 22:15

  Wat zou ze nu denken dat Axel wil bestellen?
  Of ……………….

 3. Esther
  28 apr ’05 at 16:16

  Ha, dat had ik net met Juan toen ik door de stad liep op zoek naar een bank. Hij vroeg me bij welke bank ik zat en ik liet hem mijn rabobankpasje zien. Blijkt dat het woord `rabo

 4. Ronnos
  28 apr ’05 at 18:11

  voor sommige ‘dingen’ blijken er toch wel weer veel termen te bestaan!

 5. Dorieke
  29 apr ’05 at 15:23

  Waarom moeten het ook altijd dat soort woorden zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.