Update

We hebben het deze week zo druk dat we nauwelijks tijd hebben om jullie allemaal een beetje op de hoogte te houden. Daarom vandaag maar even via een gewoon suf stukje, de spectaculaire avonturen en literaire kwinkslagen houden jullie tegoed!
Vandaag begint het alphaweekend. Er komen zo’n veertien mensen, dus dat is een behoorlijke club en we zijn echt verbaasd over het aantal dat zich opgegeven heeft. Vanavond ga ik het praatje doen en morgen doet Andy er twee. Het is best spannend, vooral omdat het zo’n gevarieerde groep is. Er zijn mensen bij die nog nooit van het christendom gehoord hebben, mensen die er niet veel van moeten hebben en mensen die een christelijke opvoeding hebben gehad.
Verder is de bijbelstudiegroep van Axel weer met twee mensen uitgebreid en die van Heledd en mij ook met twee. Deze week heeft Axel het verhaal van de verlamde man die door het dak naar binnen komt besproken, en in onze bijbelstudies ging het over ‘de goede herder’ en de roeping van Petrus. Je kunt je niet voorstellen hoe leuk het is om de bijbel te lezen met mensen voor wie het helemaal nieuw is. Ze raken soms erg enthousiast over dingen die ze lezen en sommige dingen werken op hun lachspieren. We hebben veel lol, maar tegelijk realiseren ze zich ook dat het een belangrijke boodschap is die een keuze van hen vraagt.
Verder hebben we maandagavond natuurlijk onze zesde alpha-avond gehad met twee nieuwe deelnemers. Een Amerikaan, Pete, deed het praatje over de leiding van God. Het was wel leuk, want hij gaat volgend jaar als zendeling naar Mozambique en ervaart heel concreet dat God hem daar naartoe stuurt. Zo blijft het begrip ‘de leiding van God’ niet zomaar iets zweverigs.
Het is de hele week hartstikke warm geweest, slippers en hempjes en dan gutst het zweet soms nog van je voorhoofd. Woensdagmiddag was er een barbecue bij ons in de tuin. We hebben wat schaduw waar we de tafel in kunnen zetten, en dan zetten we de bank buiten in de zon. ’s Avonds kun je ook veel langer buiten blijven, lekker met een biertje in de schemering op de bank hangen. Soms waait er even een koel briesje langs de verhitte wangen en dan zuchten we van genoegen.
Gisteren heb ik met drie vriendinnen de film ‘notebook’ gekeken. Een echte meidenfilm (aanrader van Els, en het was inderdaad maar goed dat er geen jongens bij waren). Er werd flink wat gesnotterd en gesnufd, en toen de tissues tevoorschijn werden gehaald moesten we de film op pauze zetten omdat we door het geluid van vier snuitende neuzen de film niet meer konden volgen.
En goed, zo gaat de ene activiteit over in de andere, worden er bijbelstudies en praatjes en maaltijden voorbereid en vliegt de tijd voorbij.

Post navigation

  5 comments for “Update

 1. Alice
  15 apr ’05 at 18:17

  Hey! zit ons even niet zo lekker te maken met dat warme weer bij jullie! Hier is het wel (benauwd) warm, maar dat ligt meer aan de regen en het aankomende onweer dan aan het zonnetje wat (absoluut NIET) schijnt. Wij willen ook slipper-time!

 2. Ronnos
  15 apr ’05 at 18:36

  The Notebook is mooi!! ik ben blij dat ik met Els mee mocht kijken :)
  Verder leuk om te horen over het Alphaweekend, we zullen voor jullie bidden.

 3. Anoniem
  16 apr ’05 at 11:14

  Hoezo suf stukje? Het is supergaaf om te lezen dat de bijbelstudies zo goed gaan!! Succes dit weekend.
  Redden jullie het financieel ook nog wel?? Of moeten we een red-door-en ak-de-zomer-door collecte opzetten?
  En zijn jullie al vet bruin? vast wel.. grr :s
  Heey keep up the good work!
  (and it’s time for some more pictures)
  Liefs Jenny

 4. Thuisfrontcommissie
  16 apr ’05 at 14:56

  Ze durven het natuurlijk zelf niet zo goed te vragen, maar wij kunnen vertellen dat geld altijd welkom is! Het rekeningnummer is 0130179 t.n.v IFES-Nederland YT Dees-Hammink.

 5. Anoniem
  17 apr ’05 at 22:22

  JAAA!! Allemaal geld storten, want ze doen dr onwijs goede dingen mee! (Kijk alleen al naar het aantal mensen die meedoet in de bijbelstudies en Alpha, super toch?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.