Bem vindo em Portug

Als we eindelijk aankomen bij ons klaslokaal op de eerste dag van onze nieuwe studie portugees zijn Dorieke en ik allebei bang dat we te laat zijn. We zijn al niet zulke stipte mensen en vrezen voor een toekomstige aanvaring met onze (uiteraard erg punctuele) Britse teamleiders. Nu ook nog eens te laat in de les komen op de eerste dag in het nieuwe jaar is helemaal ongehoord natuurlijk. Ik ging er weer eens vanuit dat de afstand makkelijk in tien minuten gelopen kon worden, daarbij geen rekening houdend met het feit dat twee benen van Dorieke ongeveer in een been van mij passen. Idem voor de stappen die met de benen gezet worden. Bovendien leid ik wat dit betreft aan zelfoverschatting. Ook met mijn benen is tien minuten niet voldoende…
Toen we ons rooster ophaalden kregen we daarbij een kaartje van de

Post navigation

  4 comments for “Bem vindo em Portug

 1. Ronnos
  14 okt ’04 at 18:33

  opeens weet je het: je was altijd al Portugees!!!
  heel veel plezier bij alle colleges :)

 2. Lilian
  14 okt ’04 at 20:10

  Joh als ze je niet begrijpen gewoon zeggen:
  fijnjoe da ollaanda (geen flauw idee hoe je het schrijft haha maar zo spreek je het uit)
  Heb met brazilianen samen gewoond en als er dan weer een feest was konden ze zo lekker kletsen.. alsof ik er wat van begreep! (tja met knikken en hummen kom je heeeeel ver totdat ze een vraag stellen… aiaiai)Toen hebben mijn huisgenoten mij geleerd dat ik ten alle tijde dit zinnetje moest zeggen. Was heb al half vergeten maar schiet me ineens te binnen :)

 3. Alice
  15 okt ’04 at 11:56

  Kan me voorstellen dat jullie je meteen thuisvoelen daar op de universiteit! ;)

 4. Daniel
  16 okt ’04 at 16:53

  Goed voorelkaar. Ik wist wel dat het Nederlandse onderwijssysteem niet deugde :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.