Portugese paraplu

De eerste dag in Coimbra is het schitterend weer. Dat betekent: strak blauwe lucht, felle zon en ongeveer dertig graden. Ik begin er al spijt van te krijgen dat we zoveel truien en t-shirts met lange mouwen bij ons hebben. Maar onze teamleiders verzekeren ons dat het weer nu elk moment kan omslaan.
En ja, de volgende dag regent het dat het plenst. Afgewisseld met momenten van droogte en zon weliswaar, maar toch. Axel en ik hebben natuurlijk geen paraplu en we raken doorweekt als we van de ene op de andere plek moeten komen.
Maar nu is de maat vol. We kunnen dan wel geen Portugees, maar we gaan toch echt een paraplu kopen.
Dat wordt nog een hele speurtocht. Uiteindelijk belanden we in een soort vismarkt, heel groot met echt alle soorten vis, jummie jummie dat wordt nog een keer shoppen daar, en boven die vismarkt hangt een verdieping met kledingwinkeltjes (stel je voor dat je dar je kleren koopt, nadat ze dagen of weken boven de vismartkt gehangen hebben…). En eindelijk, in een van de uithoeken van de verdieping, vinden we een standaard met paraplu’s. Er staat alleen niemand bij…. We kijken rond, we zoeken, maar ja, we zien niemand en we weten ook niet hoe we moeten roepen: HEE WIE HOORT ER BIJ DEZE KRAAM!!!!!!! De kraam is verder gevuld met onderbroeken, gordijnen en handdoeken, theedoeken, dat soort rommel. Gelukkig ziet iemand onze verdwaasde blikken en kom aangerend om te helpen. Hij begint in het portugees in de kraam te schreeuwen. En….je kunt het geloven of niet maar plotseling komt er beweging in de massa gordijnen en daar komt een oude, kromme man tevoorschijn, muf van het stof en met zijn knuisten de slaap uit zijn ogen aan het duwen.
Hij keurt de paraplu die we hebben uitgezocht, mompelt dat ie mooi is (dat kunnen we nog wel verstaan) en opent hem dan om te laten zien wat een goede grote plu het is. Helaas…hij is kapot! Maar goed, de tweede doet het wel en tevreden lopen wij naar buiten.
Waar inmiddels de zon weer schijnt.

Post navigation

  1 comment for “Portugese paraplu

  1. Alice
    10 okt ’04 at 14:29

    HOERAAAA In portugal kan het ook regenen!!! ;) Ik had ff een vraagje…wat is jullie adres in Coimbra??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.