Waarheen?

Waar gaan jullie eigenlijk heen in Portugal? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Het antwoord luidt ‘Coimbra’, maar dat doet niet bepaald bij iedereen een belletje rinkelen. Over het algemeen lijken alleen Porto en Lissabon bekend als Portugese steden, en vaak ook Faro, omdat daar de luchthaven van de Algarve, de populairste vakantiestreek in Portugal, gelegen is. Coimbra is minder bekend, maar is toch de derde stad van Portugal. Het is een stuk kleiner dan Lissabon en Porto (beide ongeveer een miljoen inwoners) met zo’n 150.000 inwoners. Coimbra is vooral bekend vanwege de universiteit die de oudste is van Portugal en is daarom ook een echte studentenstad. Logisch dus dat IFES juist daar aan het werk is. Er zijn zo’n 30.000 studenten in de stad woonachtig, zowel uit binnen als buitenland.
Als je plaatjes hieronder ziet, snap je wel dat we erg veel zin hebben om hierheen te gaan. Coimbra is prachtig gelegen op tussen op een berghelling en aan de oever van de Rio Mondego. De toren die je ziet is de beroemde klokketoren van de universiteit.
Op de universiteit schijnen de studenten af en toe nog wel eens in een traditionele zwarte mantel te lopen. Scheuren in de onderkant daarvan geven het aantal afgelegde studiejaren aan.
Bij mij zou er geen mantel meer overblijven…
View image
View image
View image

  2 comments for “Waarheen?

  1. Ronnos
    10 aug ’04 at 21:43

    tsjah, bij mij begon het eigenlijk pas op de landkaart te verschijnen toen Engeland aan de hand van Rooney het zwakke Zwitserland met 3-0 afdroogde…

  2. H.
    11 aug ’04 at 12:47

    En ik wou dus weer beginnen over dat El Alhambra, dat zogenaamd aan de andere kant van de heuvel zou liggen, zoals ik al eerder tegen dorieke zei. Maar dat slaat als k*t op dirk. Dat ligt bij Granada, Spanje. Als jullie de kans hebben wel naar toe gaan overigens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.