Knuppel

Het is al laat. Ik leg mijn boek weg en knip het bedlampje uit. Axel ademt als een ronkende tank, dus die is al vertrokken. Maar op het moment dat ik me om wil draaien, hoor ik naast me plotseling duidelijk: “Autocarro“.
O nee, niet weer!
Ik heb kort geleden een cursus Portugees uit de bibliotheek gehaald. In mijn achterhoofd het plan om regelmatig met behulp van de cd-rom wat woordjes en zinnetjes in het Portugees te oefenen. Axel reageerde heel enthousiast. Nu konden we mooi alvast leren hoe we ‘hoe gaat het’, ‘dankjewel’ en ‘nee, ik ben niet zwanger’ moeten zeggen. Maar na verloop van tijd bleek dat ik niet en Axel wel aan het leren van de woordjes en zinnetjes toekwam. Terwijl ik dag in dag uit in het zweet mijns aanschijns werk in de bibliotheek (hopelijk betekent dat ook dat Axel met smart kinderen zal baren!), gebruikt Axel de cd-rom als een welkome afwisseling tijdens het schrijven van zijn scriptie. ’s Avonds, als ik uitgeput thuiskom, ontvangt hij mij met een demonische grijns. ‘Cerveja‘ zegt hij dan, of: ‘sumo de laranja’. Ik blijf hopeloos achter bij de snelle taalontwikkeling die hij doormaakt. ’s Avonds kan ik niet slapen en kwelt zijn stem mij, autocarro, faca, eu n

  1 comment for “Knuppel

  1. Ronnos
    3 aug ’04 at 0:36

    muchos merdas!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.