Rollen

“Kun je talkpoeder gewoon in je schoenen gieten en wordt dat niet heel vies?”

“Nee, natuurlijk niet, dat kan gewoon”

Ik pak mijn nieuwe rode schoenen onder de bank vandaan die knellen en zweten en giet ze vol met een laag zwitsal talkpoeder. Misschien helpt het. Mischien is er dan minder wrijving en krijg je geen blaren. En de geur…wie weet absorbeert het wonderpoeder de geur.

Mijn hoop wordt de bodem ingeslagen als ik tijdens het verjaardagspartijtje mijn schoenen even uit wil doen. Het lijkt wel of er kleine rubberen balletjes aan mijn voeten kleven. “Moet je dit zien!” roep ik verbaasd uit. “Ak zei dat ik gerust talkpoeder in mijn schoenen zou kunnen strooien!”

“Niet!” nuanceert Axel. “Ik zei gewoon ‘waarom niet’.”

Mijn moeder blijkt een expert. Ze werpt een blik op mijn schoen en zegt: “Talkpoeder. Dat gaat rollen.”

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.