Vreemde eend

Uit eten met drie ‘oude’ vriendinnen. De eerste komt binnenwaaien en kondigt aan: “Ik ben zwanger!”. De tweede heeft al via de mail laten weten dat ze een kindje krijgt. Ikzelf kan het goede nieuws natuurlijk ook niet voor me houden en voeg me enthousiast in de zwangerenoptocht. Drie van de vier lopen straks rond met een tonnetje om hun middel: daar moet op geproost worden! Vriendin J. – niet zwanger – haalt voor ons alledrie een glaasje fris en voor zichzelf een wijntje. We peilen snel even bij elkaar: Wil je weten wat het wordt? Ik wel, zij niet. Ga je borstvoeding geven? Ik wel, zij misschien. “Nou, ik ben wel een beetje een vreemde eend in de bijt” roep ik uit. Vriendin J. neemt een slokje van haar wijn. “Nou eh..” zegt ze dan voorzichtig. “Volgens mij ben ík hier de vreemde eend in de bijt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.