Niet dat ik ervan gediend was, uiteraard

Lauren en ik liepen in de stad. We waren al wat aan sjokken geraakt. Toen we net uit de bus stapten zat de vaart er nog wel in, maar vijftien speelgoedwinkels en de halve stad later niet meer. We hadden samen een softijsje gegeten bij de HEMA, buiten in het zonnetje. Ik had duizend-en-één vragen beantwoord van mijn praatgrage dochter. En frankly, ik was een beetje aan het eind van mijn latijn. De zand- en waterbak, het verjaardagscadeautje voor Mathis, was zo zwaar gaan wegen aan mijn hand, net als de tas met boeken om mijn nek.

In een etalage ving ik een glimp op van mijn spiegelbeeld. Ik droeg een zwarte jurk, een beetje een wijde, die van een afstandje nog niet eens zo verkeerd stond. Ik vatte weer wat moed. Dat laatste stukje naar de metro zou ook wel lukken. Ik zag er nog fris en fruitig uit. De greep van mijn hand op die van Lauren werd weer wat vaster, mijn tred weer wat lichter.

We hoorden langzaam geronk van een scooter naast ons. Ik keek op in het gezicht van de bestuurder.
‘Mevrouw’ zei hij.
Sjonge, het valt écht mee met die jurk, dacht ik. Sjans, en dan nog wel met zo’n zwangere buik. Niet dat ik ervan gediend was uiteraard, maar het streelt je ego toch even.
‘Die jurk’ zei hij.
Die jurk? Wilde ik zeggen. Die jurk doet het ‘m, niet? Dát is wat je op de rem laat staan, dát is waarom je zelfs op de stoep komt rijden, naast ons.
‘U moet echt zorgen dat die niet verder opkruipt’
‘Wat?’
‘Aan de achterkant. Door die tas, kruipt die jurk helemaal omhoog’
Onhandig greep ik naar de achterkant van mijn jurk, die ik nog net tussen mijn onderbroekrand vandaan kon vissen.
Ik stamelde wat.
‘Ik zeg het maar even’ zei de man nog, voor hij weer op het gaspedaal ging staan. ‘Ik zou ook niet willen dat míjn partner dit overkwam’

‘Wat zei die meneer?’ vroeg Lauren.
‘Dat mijn jurk niet goed zat’ zei ik.
Mijn schouders zakten weer omlaag. Het leek ineens nog een heel eind naar de metro.

  2 comments for “Niet dat ik ervan gediend was, uiteraard

 1. Ronney
  26 aug ’11 at 8:55

  oef…. hopelijk had je een prachtige slip aan… ;)

 2. Els
  26 aug ’11 at 11:31

  Ow nee…wat een domper zeg :( Wat een enorme boost voor je zelfvertrouwen had kunnen zijn werd zo weer dus een vrij ongemakkelijke situatie ;)
  Hingen je kadetjes vrolijk in de zon! =) (wel vrij grappig overigens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.