Surfen

In mijn vaste internetrondje zit de rubriek ‘moderne manieren’ van dagblad Trouw. Ooit van gehoord? Lezers stelen hier vragen over de etiquette en krijgen antwoord van Beatrijs, een expert op het gebied van gepast gedrag. Ik moet altijd heel erg lachen om de vragen die mensen stellen, zoals de vraag van de mee-eter. Hij wil dat de zoon van het stel dat hem regelmatig uitnodigt voor het eten op een ander tijdstip eet, omdat hij zich zo aan hem ergert. Om de antwoorden van Beatrijs moet ik nog harder lachen. Gevat, verrassend en af en toe een beetje bot. Zelf heb ik ook een keer een vraag aan Beatrijs gesteld. Een hele saaie hoor, dus don’t get your hopes up. Ik vroeg haar wat je hoort te geven aan mensen die een speech verzorgen op een afscheidsreceptie van een directeur. Zij antwoordde dat ik gewoon aan die mensen kon vragen wat ze leuk vonden om te krijgen. En dat heb ik gedaan. Beiden reageerden aangenaam verrast. De een wilde een boekenbon en de ander een fles chardonnay.

Dus, nou ja, als je je een beetje verveelt ofzo, even een opkikker nodig hebt of gewoon iets leuks wilt toevoegen aan je internetroutine: neem eens een kijkje!

  7 comments for “Surfen

 1. Els
  22 jan ’09 at 0:17

  HAHA dat jij serieus een vraag hebt gesteld; dat vind ik blits :D Go Door!
  Maar goed; ik zal de site een try-out van een paar dagen geven in mijn internetrondje…. ;)

 2. Els
  22 jan ’09 at 0:24

  Edit: die site is HILLAARRIISCCHHH!! Die vragen!!
  Definitely dat ik daar vaker ga kijken!

  “van en teveel aan bescheidenheid heeft u in elk geval geen last’…… :D

 3. Linda
  22 jan ’09 at 17:52

  Geweldig! Is er ook ergens een foto van ‘Beatrijs’ ? ‘k Ben heel nieuwsgierig…..

 4. Dorieke
  22 jan ’09 at 19:19

  Volgens mij is zij dat dametje op die foto’s, verkleed in een ouderwetse jurk en met een hoed op.
  Wat zouden jullie haar vragen als je nu een vraag moest stellen? Ik zou willen weten of je buren mogen klagen over geuidsoverlast door een baby. Niet dat onze buren klagen hoor! Maar iemand vertelde me vorige week dat het bij hen wel zo was en nu slaapt het kind ergens veraf beneden in de woonkamer… Maar je kunt er toch niks aan doen als je kind ’s nachts huilt!!

 5. Els
  22 jan ’09 at 20:24

  Tsja die vraag over die cadeautjes; dat is echt iets etiquette-achtigs en kan handig zijn om te vragen. Maar om aan beatrijs te vragen of mensen mogen klagen over een huilende baby? Dat lijkt me meer iets waar je zelf een mening over moet vormen en niet iets dat wel of niet kan omdat zij dat zegt. Toch?

 6. Dorieke
  23 jan ’09 at 11:42

  Nou, zij adviseert ook wel over dat soort vragen hoor, ze is van alle markten thuis :-). Mensen stellen bijvoorbeeld vragen als ‘help wat moet ik doen, mijn buren willen koffie met me drinken maar ik wil geen contact’, of ‘mag ik boos worden als de kinderen van mijn vrienden geen ‘u’ tegen me zeggen? Dat maakt die rubriek juist zo leuk :-)

 7. Els
  23 jan ’09 at 13:03

  Ja ik snap wel dat ze daar ook antwoord op geeft maar ik vind dat echt dingen die jezelf moet bedenken. Alsof je dan ineens een excuus hebt om lomp tegen je buren te doen omdat zij het zegt. DUS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.