Gemiste pret

We hoorden ze nog voor zevenen ’s ochtends onder ons raam langs lopen. Allebei werden we er wakker van. ‘Dat waren D. en L.’ zei Ak. ‘Die gaan naar Lowlands’. Ik lag er even over na te denken. ‘Die zijn toch helemaal niet zoveel jonger dan wij?’ ‘Nee hoor, volgens mij is hij net zo oud als ik’.

Terwijl onze buurtjes dit weekend lekker uit hun pannetje gaan, ligt de tijd van festivals bezoeken ver achter ons. Mijn eerste festival was Flevo, waar ik met vriendinnen van de middelbare school naartoe ging. Ik mocht van mijn ouders niet op zondag blijven, dus ging ik een beetje zielig in mijn eentje terug op zaterdag. Ik kreeg een lift naar het station van een onbekende jongen, die vroeg of hij mijn polsbandje mocht hebben en vertelde dat hij ‘wel een mes in de auto had liggen om hem eraf te snijden’.

In onze studententijd gingen we een paar keer naar Rock Werchter. Het is natuurlijk helemaal niet cool (of tof, gaaf of lauw) om toe te geven dat je eigenlijk niet veel van muziek weet en niet veel met muziek hebt, maar dat is bij mij helaas toch het geval. Het is niet dat ik nooit iets mooi of ontroerend vind – sterker nog, ik kan bij sommige liedjes hard huilen. Maar ik heb niet echt smaak. Ik wijt het aan mijn a-muzikale opvoeding, getekend door de muzikale fruitmand en de muziekcollectie van mijn vader. Ik kan nummers van de Dire Straits nog letterlijk meezingen, net als de grijsgedraaide songs van James Last en John Denver op cassettebandjes.

Dus naar festivals en concerten gaan deed ik in het begin vooral om Ak te plezieren en om nog een paar uurtjes langer zijn hand vast te houden. Maar ik ontdekte dat ik zélf ook wel eens iets leuk vond. Coldplay bijvoorbeeld, een nog vrij onbekende band tijdens onze eerste keer Werchter. Michael Franti & Spearheads, voor mij de eerste kennismaking met muziek met een maatschappelijk relevante boodschap. Ik ontdekte mijn aversie tegen Live, die in het echt alleen maar over dolfijnen en water bleken te kunnen zingen en praten.

Al herinnerend werden we zomaar een klein beetje weemoedig, zo ’s ochtends in bed met de vrolijke stemmen van de buren onder het raam. En later toen ik naar de trein rende zag ik nog veel meer festivalgangers, met korte broeken, hanekammen, sporttassen en kistjes. En ik leunde zuchtend tegen de wand in de overvolle trein. Mijn buik puilde onder mijn jas vandaan. De kleine boy gaf een forse voetbaltrap tegen mijn middenrif. ‘Hé!’ riep hij in mijn binnenoor. ‘No worries; ik ga al die gemiste pret dubbel en dwars goedmaken!’

Post navigation

  3 comments for “Gemiste pret

 1. Jolioen
  19 aug ’11 at 0:16

  Leuk Door, wat ik me vaak afvraag is hoe je toch aan sommige fotoos komt en hoe lang je er over doet een bijpassende te vinden… Zo ook deze, ik herken hem als de vlindertjes die rondgeblazen werden bij het concert van Coldplay!

 2. dorieke
  19 aug ’11 at 9:03

  Ik doe er soms heeel lang over om een goede foto te vinden en dan word ik boos op Ak omdat hij dit wordpress theme heeft uitgekozen voor onze site; het vorige theme was veel makkelijker, daar hoefde alleen een verhaaltje op :-). Deze foto is van het optreden van Coldplay op Rock Werchter 2011, maar het zal er wel net zo hebben uitgezien als tijdens de concerten. Ik heb hem van Flickr, en dan zoek ik op foto’s die je verder mag publiceren met alleen de vermelding van de naam van degene die de foto heeft gemaakt (de meeste foto’s mag je nergens anders publiceren zonder toestemming, maar er zijn ook fotografen die bij naamsvermelding toestaan dat je hun foto gebruikt). Als je met de muis op de foto gaat staan zie je de naam van degene die de foto gemaakt heeft. Het is eigenlijk nog leuker en makkelijker als we foto’s gebruiken die we zelf gemaakt hebben, maar helaas heb ik niet bij elke gelegenheid een geschikt plaatje…

 3. Ronney
  21 aug ’11 at 9:41

  hmm, misschien kunnen jullie dus volgend jaar wel op onze kids passen als wij wel naar Rock Werchter gaan? Daar zijn wij nog nooit geweest namelijk :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.