Boy oh boy

‘Lau, wil jij alsjeblieft even achter Mathis aan gaan?’
We staan bij de kassa in de supermarkt onze boodschappen in plastic tassen te laden. Mathis is onder de kassa doorgeglipt, terug de winkel in. Eerst zag ik hem nog vanuit een ooghoek, druk bezig met mandjes in een mandjeskarretje te stapelen. Maar nu we naar de fiets moeten lopen is hij ineens weg.

‘Nee’ zegt Lau.
‘Het is eigenlijk geen vraag; het moet’ zeg ik.
‘Waarom?’
‘Omdat ik veel te dik ben om onder de kassa door te kruipen!’
Een overtuigend argument: Lauren sprint de winkel in. Ergens in de verte, in de buurt van het vleeswarenschap, zie ik Mathis door de gangpaden scheuren op het mandjeskarretje. Boy oh boy.

Hand in hand komen ze teruglopen, weer onder de kassa door en dan nu echt richting de fiets. Ik heb zware tassen in mijn handen, en moet die twee ukkies mee zien te krijgen de roltrap af, en dan nog een meter of vijftig naar de fiets. Op dit moment van het boodschappen doen vraag ik me altijd af waar ik aan begonnen ben. Zweet parelt op mijn voorhoofd, en mijn stem klinkt hoog als ik ze bij me probeer te houden, mijn twee armen door de tassen machteloos om maar iets te beginnen. Mathis rent al weg voor ik het karretje heb teruggezet.
‘Lau, wil jij alsjeblieft even achter Mathis aan gaan?’

De laatste tijd zijn er allerlei producten uitverkocht bij de AH op maandag. Rode paprika’s bijvoorbeeld – toch een basisingrediënt. Ik moet er nog voor langs de groenteboer. Mijn fiets met de twee kindertjes en de fietstassen vol boodschappen stal ik buiten. Lauren geeft me een hand als we de winkel binnen lopen, maar Mathis sprint alweer vooruit. Ik grijp hem in zijn kraag. ‘Je MOET even bij mij blijven, Mat. Houd mijn hand maar vast.’
‘Neeeee! Self!’ roept hij. Hij rukt zich los.
Ik ben al snel aan de beurt. Van mijn boodschappenbriefje lees ik voor welk fruit en welke groente ik nodig heb.
‘Ho!’ zegt de groenteboer. Meer waarschuwing heb ik niet nodig; ik kijk direct achterom en zie Mathis met een grote lepel krieltjes uit een bak scheppen. Ze rollen alle kanten op. In één hand heeft hij een bakbanaan, in de andere een aardbei. Boy oh boy.
Zenuwachtig lachend raap ik alles van de vloer. ‘En die bakbanaan, waar heeft hij die vandaan?’
De groenteboer wijst helemaal naar de andere kant van de winkel.
Ik leg drie krieltjes en een aardbei op de toonbank.
‘Nou, dat was het wel. Betalen maar’

‘Hebben we geen groente?’ vraagt Ak ’s avonds tijdens het avondeten.
‘Nee’. Ik schroef het deksel van een pot augurken. ‘Is dit misschien wat?’

  7 comments for “Boy oh boy

 1. Els
  3 aug ’11 at 17:46

  Oh meeeennnnn…en dan heb je er straks dus drie ;)
  Ik doe nu ook zo min mogelijk boodschappen met Lotte. Ik kan haar gewoon niet bijhouden met die dikke buik!
  Toch maar een tuigje? :D

 2. Aafke
  4 aug ’11 at 0:57

  Ik moet er stiekum heel hard om lachen, ik zie het helemaal voor me… Maar je bent in ieder geval veilig thuis gekomen, dus dat heb je uiteindelijk wel bereikt!

 3. marlinde
  4 aug ’11 at 4:52

  Gelukkig duurt het na de geboorte van spruit nr. 3 nog zeker een jaar voor ook hij door de winkel kan rennen en kan pakken wat niet mag. Joh, tegen die tijd ben jij alweer ontzwangerd en zo fit als wat, dan ren je die jochies er makkelijk uit! :)

 4. Rianne
  4 aug ’11 at 8:17

  Nu al zin in de bbq-hapjes overmorgen. Als ik op tijd kom maak ik vast kans op de krieltjes-aardbei-salade. Met bakbanaan.

 5. Priscilla
  5 aug ’11 at 0:08

  AH bezorgt de boodschappen ook thuis… In sommige delen van het land dan…(hier op het Brabantse platteland helaas niet meer…) Ze brengen het zelfs tot in de keuken ;-) Heel ideaal… boodschappen bestellen vanaf de bank…

 6. Els
  5 aug ’11 at 11:27

  En in de vakantieperiode betaal je maar 2,50 verzendkosten! Ik heb t nog nooit gedaan maar zo wordt t wel errug aantrekkelijk ;)
  (alsof ik voor ze werk hé ;))

 7. dorieke
  5 aug ’11 at 12:56

  O, dat vind ik ook heel aantrekkelijk klinken, dit zou wel eens de oplossing voor mijn boodschappendilemma kunnen zijn!
  @Marieke: gefeliciteerd met de zwangerschap! Leuk dat het een meisje is, jullie hebben al een jongen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.