Bijdehandje

Lauren begint steeds bijdehanter te worden. Ze herhaalt allerlei woordjes, zoals ‘open’ en ‘dicht’, ‘auto’, ‘amen’ (braaf he!). Sinds het weekje bij opa en oma kan ze ook ‘opa’ en ‘oma’ zeggen, al haalt ze ‘opa’ en ‘open’ nogal eens door elkaar. Verder vindt ze zelf ook woorden uit, wat wij erg knap en slim vinden. Het werkwoord ‘televisie kijken’ bijvoorbeeld vat ze samen in de enkele klank ‘toet’. Dan staat ze met haar vingertje bij de knop van de DVD, roept commando’s door de kamer (‘Toet! Toet! Toet’) en zodra een favoriet filmpje aanstaat schuifelt ze op haar gatje naar achter om zich prinsheerlijk te laten zakken op het zitkussen. Als ze blij is roept ze ‘Lalau!’ (zo wordt ze genoemd door andere kindjes in haar omgeving). En nog iets héél bijzonders wat ze kan is op aanvraag haar voeten aanwijzen, iets wat altijd gepaard gaat met een grom omdat haar voeten eigenlijk leeuwtjes zijn met staartjes (3 euro bij de Zeeman). Ze kan ook wijzen naar haar oren, ogen, neus, mond en haren als wij erom vragen. Kortom, ze is perfect en überslim. En toch, toch komt er wel eens een barstje in dit beeld van het wonderkind. Zo verschijnt er na talloze uren oefenen nog steeds een lege blik in haar ogen als ik vraag ‘wat zegt de koe?’. Ze wéét het gewoon niet en het is nog wel het makkelijkste dier! Als ze danst draait ze zo hard rondjes dat ze op haar kontje valt. Staat ze stoer op de tafel te schreeuwen, zet ze net een stapje naar het tafelblad en ligt ze op de grond. Ze noemt niet alleen mij ‘mama’, maar ook onze oppas…en ook Ak. ’s Ochtends als ze uit bed komt wil ze direct haar jas aan. Waarom?? We gaan echt niet op onze leeuwensloffen naar buiten hoor!

Maar we hebben stiekem aan afspraak met Lauren gemaakt. Als zij net zo uit blijft blinken in het geven van schattige kusjes als nu, blijven wij geloven dat we het grappigste, liefste, slimste meest perfecte kind van de hele wereld hebben!

Post navigation

  1 comment for “Bijdehandje

  1. Elise
    15 jan ’09 at 20:48

    Ik hoop, als ik al je columns zo lees, dat er nog s een keer een boek van je uitkomt? Je hebt al 1 koper! :-) xElies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.