Alle goede dingen komen in drieën

Een foetus van 10,5 week oud is bijna vier cm lang. Het heeft een romp als een kidneyboontje waar kleine friemeltjes uitsteken: de armpjes en de beentjes. Boven op het boontje zit een erwtje, het hoofd. En je hoeft niet eens zo goed te kijken om er een kindje in te zien. Een behoorlijk compleet, perfect en prachtig kindje, dat een handje tegen het hoofd drukt en zachtjes heen en weer wiegt in het water.

Ik kan het weten, want ik heb het zelf gezien. Afgelopen woensdag, toen de eerste echo werd gemaakt van het baby’tje in mijn buik.
Misschien mag je het nog geen baby’tje noemen want het is nog wat vormeloos en klein, en zo kwetsbaar. Maar als ik er aan denk is het al een kindje zoals het er straks uit zal zien. Ik zie niet de haarkleur voor me en of het krullen worden of steil. Ik zie niet welke oogopslag het heeft, en of het een jongen of een meisje is. Maar ik zie kleine armpjes en beentjes, waar je bijna geen rompertje overheen kan schuiven. Ik zie een tollend hoofdje waar je je hand tegenaan moet drukken om hem rechtop te houden. Ik zie iniminikleine vingertjes en teentjes en handjes en voetjes. En de geur van zwitsal op het babykamertje, en het gevoel van zacht kriebelende haartjes in je nek.

Denk maar niet dat ik geen nachtmerries heb van bevallen, slapeloze nachten en ontelbare stapels wasgoed.
Maar vóór woensdag had ik een andere nachtmerrie.
Dat er geen kloppend hartje zou zijn, geen bewegende armpjes, misschien zelfs helemaal geen kidneyboontje.
Dus vergeleken daarmee vallen die andere nachtmerries nog wel mee. Sterker nog, we kunnen nu al een beetje gaan dromen. Wordt het een jongen of een meisje en hoe gaan we het noemen? Ak zegt: Boonanza. Lauren zegt: Als het een meisje is Roosje en als het een jongetje is Banaantje. Heel toepasselijk. We zijn er dus nog niet uit, en dat kleintje zal zich ook nog wel even stil houden.

Het maakt niet uit. Ik weet dat het daar zit, en dat het hartje klopt.

  19 comments for “Alle goede dingen komen in drieën

 1. Trienke
  27 mei ’11 at 23:26

  Jippie! Welkom kleintje!

  PS: Ik weet niet of je inmiddels al een keer de minischelpjes pasta voor dat recept van Jamie Oliver, met spekjes en doperwten, had gevonden maar ik zag ze vandaag ineens staan in de supermarkt bij de vermicelli! Een paar weken terug was ik zelf ook weer op zoek geweest terwijl ik ze niet had gevonden maar ze bestaan kennelijk echt :)
  Of misschien had je ze al lang een keer gevonden?

 2. Jos
  28 mei ’11 at 9:54

  Hey D, supertop dat je er weer eentje krijgt! Van harte! Ik had Pa even aan de lijn vanochtend. Zijn voorspelling van elk jaar een feestje begint aardig vorm te krijgen. Elk jaar een baby of een trouwerij!

  Tot gauw,

  Jos en Aafke

 3. Els
  28 mei ’11 at 10:24

  Wiiehoooo; go deesboontje! En inderdaad…voor je het weet ben je weer een hijgend tientonnertje maar t is allemaal de moeite waard (daar houd ik me voorlopig tenminste nog even aan vast ;))

 4. Linda
  28 mei ’11 at 10:49

  Wat ’n Wondertje!! Geniet maar vooral! En qua naam vind ik nog steeds dat jullie voor jullie eerste naam ooit moeten gaan! Kan tegenwoordig voor een j en m, dus ben je gelijk klaar ;)
  Dikke kus

 5. Linda
  28 mei ’11 at 10:49

  ps. Roos en banaantje klinkt nog heel lief vergeleken bij het ‘kakkerlak’ hier… ;(

 6. Liesbeth
  28 mei ’11 at 13:17

  Geweldig nieuws!!! En mooi geschreven! En ja, ik was ook even vergeten hoe moe je ervan kunt worden, en hoe weinig ritme zo’n baby heeft terwijl ik zo van structuur houd, en mijn oudste kind niet minder ;), ik dacht ook vooral aan het kamertje en kleertjes en knuffelen… en of het allemaal goed zou gaan. Maar het is zeker de moeite waard!!

 7. Opa Bert
  28 mei ’11 at 13:48

  Nog ééntje dan:

  Een blog-schrijfster uit Rotterdam-Zuid
  Verwacht met blijdschap haar derde spruit
  Er komen weer nieuwe verhalen aan
  Van Boonanza, Roos of Banaan
  En we kijken er nu al naar uit.

 8. Ronney
  28 mei ’11 at 14:20

  Wiehoeh, een nieuwe Dees in aantocht!! Gefeliciteerd :)

 9. dorieke
  28 mei ’11 at 20:10

  @Pa: hahaha!
  @Lin: bedoel je Flip??? Kan dat kan tegenwoordig ook voor een meisje?

 10. Anneriet
  28 mei ’11 at 21:24

  Ha Dorieke,
  gelukkig dat het er allemaal goed uit ziet! Bij ons wordt er ook al hard gebrainstormd over een naam. En Joas begrijpt maar niet waarom een nieuw broertje toch beter niet Joas kan heten ;-). Geniet ervan (als dat alweer een beetje kan)!

 11. Linda
  29 mei ’11 at 17:54

  @ Door… ik dacht Jip!

 12. marlinde
  30 mei ’11 at 8:02

  Nog maar een keer gefeliciteerd!! Zo bijzonder, we zijn heel erg blij voor jullie. Je hebt geen reden om je zorgen te maken hoor, puur genieten, drie kinderen is te gek!! :)

 13. Alice
  30 mei ’11 at 9:50

  Jeuuuujjjj, een nieuw spruitje! Ik voel dat het een meisje gaat worden…alhoewel een tweede Mat ook dolletjes zou zijn. Ik ben benieuwd!

 14. Els
  30 mei ’11 at 10:31

  @Lin; dat is in je hersenen door elkaar geshaked volgens mij want het was toch echt Flip =) (wat betreft Axel…)

 15. Linda
  30 mei ’11 at 13:53

  @ Els: gebruik ik um zelf ;)

 16. Rianne
  30 mei ’11 at 13:54

  Wiehoeee, gefeliciteerd! Na de eerste twee zinnen dacht ik nog even dat het een erg originele intro betrof voor een lekker recept met kidneybonen en erwten, maar het was toch echt de aankondiging van nummer 3!

 17. susan
  31 mei ’11 at 20:26

  Gefeeeeee! En alvast sterkte met de was! ;-)

 18. Marjolijn
  31 mei ’11 at 21:02

  Leukleukleuk, gefeliciteerd!

 19. Anneloes
  8 jun ’11 at 13:55

  Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.