Coimbra in negen plaatjes

Op de foto’s zie je een heerlijke pastel de nata, het pleintje ‘Lago da Portagem’, een vervallen huis, delen van het recent geopende museum Santa Clara waar opgravingen te zien zijn van een oud klooster, en ons oude huisje. Het voelt best wel normaal om weer terug te zijn, en we spreken de taal zelfs weer! In winkels en restaurants kunnen we ons aardig verstaanbaar maken. Ik zat in het vliegtuig al naast iemand die een praatje met me aanknoopte dus toen werd ik meteen in het diepe gegooid. Maar we doen onszelf versteld staan met zinsconstructies die ergens vanuit de diepten van ons brein weer worden geactiveerd. In het museum dacht de suppoost zelfs even dat we echt Portugees waren (we hadden toen nog niet veel meer gezegd dan ‘bom dia’, maar blijkbaar klonk het authentiek). We leggen hier in Coimbra enorme afstanden af want we moesten natuurlijk alle plekjes uit onze herinnering weer terug zien. Toen we de steile heuvel richting ons guesthouse beklommen zuchtte Ak: ‘Sjonge, zo’n trip down memory lane is behoorlijk vermoeiend.’ En leuk, dat ook.

Verder zijn we ondanks al dat bewegen flink aan het uitdijen want de gebakjes zijn zo zalig. Ons dessert vanavond was een soort karameltaart. Een laagje bladerdeeg onderop, daarop een laagje crème, daarop een laagje chocoladecake, daarop weer crème, daarop een laagje vanillecake, daarop een soort dakje van crème brûlée. En de maaltijden zijn ook alles behalve goed voor de lijn. Maar who cares, na de vakantie blijft de weegschaal gewoon even uit de buurt.

Morgen naar Lissabon!

  7 comments for “Coimbra in negen plaatjes

 1. Rianne
  13 apr ’11 at 9:31

  Mooi! En ook prachtig weer hè! Erwin Krol noemde Portugal gisteren speciaal als land dat nu zomers weer heeft. En wat goed dat jullie nog Portugees spreken! Aangezien jullie er alweer vijf jaar geleden vertrokken en er één jaar gewoond hebben… Niet aangebeld bij jullie oude huisje? Enjoy!!!

 2. Liesbeth
  13 apr ’11 at 12:38

  Dat ziet er uit als een heerlijke vakantie!! Hopelijk missen jullie de kids niet te veel, dan kan het helemaal niet meer stuk! Geniet er nog even van.

 3. Els
  13 apr ’11 at 18:18

  Leuk leuk! En zonnig zo te zien. Heerlijk lekker uitslapen, genieten van de zon en de omgeving en je volvreten; wat wil een mens nog meer; veel plezier in Lissabon!

 4. Linda
  13 apr ’11 at 22:49

  Ow leuk om te zien!!!!
  Heel veel plezier en vergeet in Lissabon de pastei-es (?!?!) de Belem niet… die zijn zooooo lekker!

 5. Ronney
  23 apr ’11 at 11:17

  wel heel aardig van die suppoost ;)

  • 6 feb ’15 at 18:41

   This “free sharing” of information seems too good to be true. Like communism.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.