Onder je huid

Deze week moest ik drie avonden werken waarvan eentje in Eindhoven. Of all places. Ik was met de auto en jongens het was me toch een eind rijden. Ik dacht dat Eindhoven en Rotterdam wel een beetje op één lijn liggen (ik word nooit gehinderd door enige topografische kennis), maar of ze nu op één lijn liggen of niet, ze liggen een behoorlijk eind uit elkaar. En die auto van ons rijdt volgens mij op zijn laatste elektrische draadjes. In het rechterportier hoor ik steeds een ‘kloenk’ en bij het remmen hoor ik een ‘grhrhrhrh’ en bij het optrekken hoor ik ‘woesh woesh’, behalve als ik niks hoor omdat hij weer eens is stilgevallen. Soms heb ik zin om het hele geval ergens in een berm te parkeren en gewoon uit te stappen en weg te lopen. Maar tussen droom en daad, je kent het wel. Staan wetten in de weg en praktische bezwaren. Ik zie mezelf al lopen over de vluchtstrook met twee autostoeltjes om mijn nek.

En als ik ’s avonds laat thuis kom moeten we snel het nieuws van de dag doornemen. Van het bezoekje aan het consultatiebureau van Lauren tot een taaie opdracht op het werk, en verder de wereld in over vreselijke rampen en oorlogen. Met dat op het netvlies kun je niet gaan slapen. Het lijken apocalyptische tijden, mensen vallen bij bosjes. Dan kun je nog drie avonden per week werken, de wereld gaat toch onder je huid zitten. Lord have mercy, wat kan ik anders zeggen.

  3 comments for “Onder je huid

 1. Els
  20 mrt ’11 at 16:16

  Inderdaad…
  En fijn dat jullie weer online zijn! Dacht al dat na de facebook-verdwijning de volgende stap was gezet in het ontcyberen der doriexels.. ;)

 2. dorieke
  21 mrt ’11 at 20:14

  Was inderdaad heel raar, we waren even uit de lucht gehaald ofzo, maar het is gelukkig weer goedgekomen. Ik was even bang dat we alles kwijt zouden zijn, maar volgens Ak kan dat niet zomaar. Er stond trouwens een toevallig artikel in de VK van afgelopen zaterdag, over iemand die ook gestopt was met FB. We zijn dus trendsetters :-)

 3. Wessel
  22 mrt ’11 at 17:25

  Huh, wist je dat nog niet? Facebook is inmiddels opgeheven omdat iedereen zich massaal heeft onttrokken.. Zal morgen wel voorpaginanieuws zijn. :) Maarja, dat is morgen pas he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.