In hoger sferen

Op ons koor zijn we al helemaal in de kerststemming. Omdat het aantal repetities tot de kerst onverwacht kleiner bleek, is for unto us inmiddels in vergetelheid geraakt. Beetje jammer van al de nachten waarin ik wakker lag met tuitende oren en een draaiend hoofd, maar goed, daar stappen we wel overheen als we de kerstklokjes praktisch horen luiden bij Joy to the world. Een opname van gisteravond:

Luister naar: joy to the world

Er zit maar één lastig stukje in, waarbij we allemaal diverse keren ‘amen’ moeten zingen en de sopranen de toonladder beklimmen tot ver boven de wolken. Niet altijd even zuiver misschien, maar goed, we staan ook te knijpen en te persen om er überhaupt lucht én geluid uit te krijgen. Het klinkt zo:

Luister naar: amen

Er zit bij ons op koor ook een heel oud dametje, de tachtig al gepasseerd. Zij wandelt elke vrijdagavond door weer en wind naar de repetitieruimte; zij mist geen oefening. Ze zingt lustig mee met alle stemmen die voorbij komen, bas, tenor of sopraan, maar officieel is ze alt. Toen we hoorden dat we joy to the world gingen oefenen was ze niet blij. ‘Die kent iedereen al’ mopperde ze. ‘Moeten we nou echt dát lied nog een keer zingen’. Maar ja, ook al ben je tachtig, je krijgt niet altijd gelijk en dus zijn we gewoon gaan repeteren. En we schallen hoger en hoger, amen, a-a-a-men, en dan vindt ze het welletjes:

Luister naar: de dame

Een gezicht als een oorwurm, een hand tegen haar hoofd en een blik van ‘kill me now’.
Dat wordt nog eventjes oefenen dus…

Ons andere kerstlied is deze:

Luister naar: Quelle est cette odeur

Ach, perfect is het niet. Maar met dit op de achtergrond en de dwarrelende sneeuwvlokjes buiten zit bij mij thuis de kerststemming er ook al lekker in.

  3 comments for “In hoger sferen

 1. dorieke
  27 nov ’10 at 20:37

  De geluidsfragmenten doen het niet in Firefox, geen idee waarom. In Safari doen ze het wel, internet explorer heb ik niet dus dat weet ik niet…

 2. carin
  27 nov ’10 at 20:54

  internet explorer doen ze het wel maar ik denk dat je het beter live kan horen ;)

 3. roel
  28 nov ’10 at 17:28

  je moet het stukje van de dame heel vaak achter elkaar afspelen is echt super grappig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.