Ik moest voor een vergadering in Amersfoort zijn

Ik moest voor een vergadering in Amersfoort zijn, om half tien ’s ochtends, en ik besloot de trein te nemen. Dat gaan dan zo: eerst met de bus naar het metrostation, dan met de metro naar Centraal, dan met trein naar Amersfoort. Het proces heeft teveel stappen; er gaat regelmatig iets mis. Dit keer was het de metro die niet reed. En de bus naar het station, die reed wel maar puilde uit van de passagiers. Dus ik puzzelde wat in mijn hoofd en besloot: ik pak toch de auto.

Goed idee, om acht uur ’s ochtends midden in de spits naar Amersfoort. Dit gebeurde onderweg:
> ik moest tanken bij het laatste tankstation voor de oprit naar de snelweg, daarna stond ik tot de oprit, een afstand van 500 meter, in een file van een half uur
> onderweg reed ik drie keer in een file
> toen ik bijna de snelweg richting Amersfoort moest nemen kreeg ik een telefoontje dat de vergadering op een ándere locatie was, en ik dacht: ik neem gewoon dezelfde route en dan zie ik in Amersfoort wel waar ik moet zijn, en eenmaal in Amersfoort bleek dat ik geen slimme keuze had gemaakt
> toen ik er bijna, bijna was stuitte ik op een wegafsluiting, waar ik he-le-maal omheen moest rijden (en in Amersfoort kan dat dan dus bijna de halve stad om zijn, maar probeer niet tussendoor te glippen – heb ik wel gedaan en toen raakte ik pas echt compleet verstrikt in een labyrint van doodlopende wegen).

En ik heb intussen dus een navigatieprogrammaatje, anders had ik nu nog rondjes gereden in de binnenstad. Maar het was wel bijna elf uur toen ik de vergadering binnen kwam.
En had ik al verteld dat ik een nieuw, knalroze vestje aan had?
Nou, dat had ik dus. Maar de mensen in de vergadering hadden allemaal iets grijs of zwarts aan. En ik stuiterde naar binnen, wuifde een beetje half, en voelde me een zuurstok met rondingen.
‘Haaai’ zei ik. ‘Ik eh… het ging even helemaal niet lekker met de weg vinden enzo vanochtend’
Ze keken me allemaal medelijdend aan.
De voorzitter zei: ‘En dan gaan we nu naar de rondvraag.’
Iemand anders zei: ‘O, je hebt nog geen stoel, ik haal er wel even een. Oh, er zijn geen stoelen meer, neem een barkruk.’

En dus nestelde deze roze zuurstok zich op een hoge barkruk en stak boven iedereen uit. Ik glimlachte nog een beetje wazig naar mensen die me aanstaarden en fixeerde toen mijn blik op de voorzitter. Wat er verder ook zou gebeuren, ik was vastbesloten om alles uit die rondvraag te halen.

  5 comments for “Ik moest voor een vergadering in Amersfoort zijn

 1. Janneke Roosenbrand
  5 nov ’10 at 20:02

  Elke dag check ik je weblog en lees ik je nieuwste stukje en dat is elke keer weer een momentje waarop ik lachen moet in mijn eentje achter mijn laptop :). Mijn complimenten ook weer voor dit zuurstok met rondingen verhaal! Heel grappig!
  Liefs

 2. Rianne
  5 nov ’10 at 21:51

  =-) De rondvraag!! Dus je kon zo weer op huus an? Ik hoop maar dat dat nieuwe roze vestje goed is in het verbergen van zweetplekken…

 3. Els
  5 nov ’10 at 22:16

  Ik ben volgens mij één van de weinige mensen in Nederland die altijd voor de trein zou kiezen (inderdaad; ook wegens mijn niet zo’n grote liefde voor autorijden maar ik heb echt t idee dat de NS sneller is dan de ochtendspits….ja, dat denk ik echt)
  Maar als je zoals jij dan ook nog eens afhankelijk bent van metro en bus is het eigenlijk al vooraf een verloren strijd. …

  Wel eens van video conferencing gehoord? ;)

 4. dorieke
  6 nov ’10 at 0:03

  @Janneke: bedankt voor je leuke reactie! Ik vind het heel leuk om te horen dat je lacht om mijn stukjes – zelf ben ik iemand die sneller om iets huilt dan lacht (beetje zielig wel eigenlijk) dus ik beschouw het als een enorm compliment als er gelachen wordt!
  @Els: ik wilde ook met de trein omdat ik die betrouwbaarder vindt in de spits dan de auto, maar ja, als je niet op het station kunt komen.. Ik heb op het traject rotterdam-utrecht bijna nooit vertraging met de trein, alleen duurt het allemaal veel langer dan met de auto.

 5. carin
  7 nov ’10 at 20:22

  knalroze vestje, aangestoken door Lauren ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.