Granny

Het is dus echt niet de eerste keer dat de roltrap bij de Albert Hein het niet doet en daar staan we dan weer langs de hoge treden naar beneden te koekeloeren met onze kinderwagens vol boodschappen en kindertjes. Er is geen gewone trap en de lift is buiten werking. Ah, daar springt een behulpzame meneer in het vizier die kordaat de voorkant van de wagen oppakt en mij met Lauren en al naar beneden helpt. Vriendin H. staat intussen nog wel bovenaan de trap. Ik wil de kinderwagen even beneden laten staan maar de rem doet het niet, dus net als in een slappe film rijdt Lauren elke keer bij me vandaan zodra ik me om wil draaien. Eindelijk, eindelijk kan ik haar ergens in een hoekje zetten. Ik werk me langs de neerwaartse stroom van mensen omhoog om H. te gaan helpen. Halverwege loop ik bijna een oud dametje omver die onhandig met haar boodschappenrollater omlaag strompelt. “Zo, die ga ik eens even voor u aanpakken” zeg ik luid, en ietwat hardhandig trek ik de boodschappenrollator uit haar handen, til hem over haar hoofd (granny klampt zich er angstvallig aan vast, bijna draag ik haar ook een paar treden naar beneden) en plemp hem onderaan de roltrap weer neer. Haar dankbaarheid overspoelt me: ze voelde zich zo opgejaagd en een paar meisjes hadden gevraagd ‘of zij niet even kon wachten tot de lift het weer deed’. Ik wil net iets vriendelijks zeggen als ze eraan aan toevoegt ‘het waren van die bruinen’. Pardon? ‘Ja en je moet ook oppassen nu want voor je het weet krijg een klap tegen je kop van die lui’. Pardon? Ik krijg ineens zelf zin om haar een klap tegen haar kop te geven. Zomaar, als verrassing, om haar wereldbeeld wat bij te stellen. Maar terwijl ik me verlies in zulke gedachten wijst zij de giechelende tieners nog even na en vriendin H. is inmiddels ook al onderaan de trap verschenen dus dat was het dan. Geen corrigerende tik voor granny.

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.