Doktertje

“Volgens mij heeft ze echt koorts. Moet je haar voorhoofd eens voelen, ze is zo warm!” Bezorgd komt doktertje Desi met Lauren naar de gang. Doktertje Hammie legt een hand op haar hoofdje. Ze knikt instemmend: dat wordt temperaturen. Samen tillen ze de kleine Lauren op de commode. Doktertje Hammie pakt de thermometer, terwijl doktertje Desi in de keuken op zoek gaat naar de kinderparacetamol. “Ben je een beetje ziek?” fluistert doktertje Hammie in het oortje van Lauren. Twee waterige oogjes kijken zielig terug. “Misschien komt het nog van de prikjes van vorige week vrijdag!” roept doktertje Desi uit de keuken. “Dat dachten we toch afgelopen woensdag ook al, dat ze daar last van had?” roept doktertje Hammie terug. “Vijf tot zeven dagen na de prikjes kan ze koorts krijgen” is het antwoord. Doktertje Desi komt snel terug naar Laurens kamertje met in zijn ene hand een doosje kinderpilletjes en in de andere hand een beker drinken. “Of het zijn haar kiezen” zegt hij dan, want dat had de dokter van het bureau ook gezegd, dat ze wel eens last kon krijgen van de kiezen en die zouden allevier tegelijk komen. “Ze moet goed drinken hoor, als ze koorts heeft!” merkt doktertje Hammie bezorgd op. Het zieke patientje neemt dapper een paar slokken drinken en slikt haar pilletje door. Goed gedaan! Ze krijgt een dikke knuffel van de twee doktertjes. En nu hup weer in bed!

————————

Nee, het is echt niet tof dat ons kind ziek is. Maar doktertje spelen is nog net zo cool als vroeger!

  8 comments for “Doktertje

 1. Els
  24 nov ’08 at 16:41

  Ow is ze na ons bezoek plotsklaps ziek geworden?
  En heeft ze koorts? Wat zielig…

  Als ze niks binnenhoudt is ORS altijd een goeie volgens doktertje Goldie

 2. dorieke
  24 nov ’08 at 17:16

  Wat is ORS?? Of ben ik nu een slechte moeder omdat ik dat niet weet… (je hoort het, mijn zelfvertrouwen als doktertje laat nog te wensen over ;-)) Maar ze is inderdaad ziek geworden, was ze zaterdag ook al een beetje en zondag ook. Vooral koorts en sacherijnig en weinig eten, heel zielig. Ze mag nu elke nacht tussen ons in slapen, en heeft gisterochtend tot kwart voor tien!! geslapen. Dat is dan weer het voordeel :-)

 3. Els
  24 nov ’08 at 20:19

  Vooral bij diarree met uitdrogingsverschijnselen.

  Geef uw kind bij kans op uitdroging een speciaal drankje: ORS-junior. ORS is een afkorting van het Engelse ‘oral rehydration salts’. In ORS zitten suikers en zouten die het lichaam nodig heeft om vocht op te nemen en vast te houden. ORS is verkrijgbaar onder verschillende merknamen. U kunt dit zonder recept bij de apotheek of drogist kopen als kant- en klare drank, of als oplospoeder waarmee u het drankje zelf kunt maken. Lees eerst de bijsluiter. Geef ORS zolang de ontlasting waterdun is. Sommige kinderen vinden ORS vies. Geef uw kind dan ook iets te drinken dat het wel lekker vindt.

  Er zijn geen medicijnen of andere behandelingen die de diarree sneller laten overgaan. Gebruik bij kinderen geen medicijnen om de diarree tegen te houden. Deze middelen hebben soms ernstige bijwerkingen.

  En ik moet je toegeven dat ik het vooral weet door mn werk. In ontwikkelingslanden geven ze dit vaak aan kinderen met tekenen van uitdrogingsverschijnselen (dus kinderen die niet meer huilen, plassen, suf zijn…)

  Wat een educatief momentje he! :)

 4. Linda
  24 nov ’08 at 20:38

  Niet alleen voor kinderen hoor! Ik ben er ook wel eens in leven mee gebleven hihi…

 5. Ronney
  24 nov ’08 at 23:27

  hmm, het zal best waar zijn wat Els zegt. Maar houd er rekening mee dat het supersmerig is!

 6. Els
  25 nov ’08 at 11:05

  Nou dat valt volgens mij wel mee alleen jij had het geslikt toen je ook moest kotsen en dat werkte dus niet…..het kwam er blauw weer uit ;)
  Verder wel een wondermiddeltje!

 7. Alice
  25 nov ’08 at 11:46

  Euh Els…spare me the details ;-)

 8. Gerjan
  25 nov ’08 at 17:06

  ow, dat is niet zo fijn. Ik hoor dat Lauren zondag ook al een beetje ziek was, dat had ik trouwens niet gemerkt hoor! Ze was erg rustig toen ze bij mij op schoot zat, met de Donald Duck (je kunt niet vroeg genoeg beginnen!).
  Nu ik erover nadenk, ze was misschien TE rustig, als je nadenkt over hoe wild ze kan doen.
  Dokter Gehazi zal zeggen dat Lauren rustig aan moet doen, niet bang moet zijn voor prikjes, en vooral niet voor kiezen want die hebben we allemaal gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.