Zielige filmpjes

Wist je dat je op Youtube zielige reclamefilmpjes kunt zoeken? Ik weet niet meer hoe ik erin terecht kwam, maar onlangs raakte ik verstrikt in een manische klikactie van het ene naar het andere filmpje, net zolang tot de tranen over mijn wangen liepen. Kan het sentimenteler – nee, maar het is algemeen bekend dat een potje janken op zijn tijd best lekker is.
Je kunt het zo zielig niet bedenken of er is wel een filmpje van gemaakt. Bijvoorbeeld die van de vrouw die hoogzwanger in het ziekenhuis komt en de dokter smeekt om het kind nu te halen, en zodra het geboren is met het kind naar een andere ziekenhuiskamer rent, waar haar man ligt die stervende is, en die nog net een kostbaar uur het leven kan delen met zijn pasgeboren zoon. Touching. Ik bedoel, er staat zelfs boven ‘saddest commefcial ever (Cry!!)’. Dus er zijn blijkbaar meer mensen die zoeken op ‘sad’ en ‘cry’ en er dan een doos tissues bij pakken om eens heerlijk te gaan zitten grienen.
Van sad en cry klik je naar ‘powerful ads’ en dan kom je bijvoorbeeld deze tegen, waarbij ik ook wel een traantje weg kan pinken. Lijkt er allemaal wel tien keer zo hard in te hakken als je kinderen hebt, ik kan nog geen zielig teddybeertje op tv zien sinds ik moeder ben dus laat staan zielige kínderen.
En dan verschijnen in de kantlijn al de awardwinnaars van Cannes, en dan klik ik op deze. Bekijk hem niet als je geen zin hebt in sentimeel gedoe! Zelfs Ak zijn hartje wordt week als hij dit filmpje ziet. Maar die is net als bij mij helemaal tot pap geworden sinds we kinderen hebben.

Dus. Wat ik maar zeggen wou: wist je dat je op Youtube zielige reclamefilmpjes kunt zoeken?

  8 comments for “Zielige filmpjes

 1. Alice
  24 sep ’10 at 9:18

  Misschien ben ik emotioneel een beetje afgestompt…ik hoefde geen traantje te laten. Of zal het komen doordat ik nog geen kinderen heb?

 2. Liesbeth
  24 sep ’10 at 9:29

  Ik heb dat met boeken. Ik hoef nog maar aan ‘Haar naam was Sarah’ te denken en ik huil alweer. Terwijl ik het er laatst met iemand over had die er heel nuchter over praatte dat het zo’n mooi boek was. Toen zei ik ook al, sinds ik een kind heb kan ik echt niets meer lezen over zielige kinderen.

 3. Dorieke
  24 sep ’10 at 10:37

  Ik heb ‘Haar naam was Sarah’ niet gelezen omdat ik weet van dat zielige verhaal van het jongetje en de kast en ik zou het gewoon niet trekken om daar heel veel pagina’s over te lezen. Of is het een heel mooi boek en doe ik mezelf tekort :-S
  @Alice: je moet er ook wel voor in de mood zijn natuurlijk, en sowieso zie ik jou bijna nooit huilen bij films terwijl je mij al kunt opvegen bij een fishermans friends reclame…

 4. Alice
  24 sep ’10 at 10:47

  Ik geef toe, ik huil bijna nooit bij films. Waar ik heel slecht tegen kan in films is wel begrafenissen of mensen die dood gaan. Voor degenen die Young at Heart hebben gezien: daar heb ik echt wel bij gejankt!

 5. carin
  24 sep ’10 at 10:54

  toen ik nog geen kinderen had, huilde ik nooit
  daarna al bij een zeehondje op het strand
  maar……..het gaat weer beter dus er is nog hoop als je hormonen weer tot rust zijn ;)

 6. Rianne
  24 sep ’10 at 15:10

  Ik bevestig de moedersentimentregel en kreeg bij het eerste filmpje al vochtige ogen van wat ik te zien zou krijgen…. Geen idee waar het nou reclame voor maakte trouwens.

 7. Wessel
  24 sep ’10 at 23:46

  Ik heb de filmpjes maar niet aangeklikt. Ik wil nog slapen vannacht.

 8. marlinde
  30 sep ’10 at 18:41

  Door, dit kan je een pas bevallen vrouw niet aan doen, tranen met tuiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.