Lunch

Op mijn werk staat een cup-a-soupautomaat. Ik neem tijdens een iedere lunch een soepie. Dit keer maakt iemand een opmerking over de hoeveelheid poeder in mijn kopje: “Dat is veel te veel, dat is echt niet lekker. Wordt tomatenketchup.” Oké. “Ik verdeel het wel over twee kopjes” is mijn reactie. Ik sta een paar minuten te klungelen met twee bekers voor ik het gewenste resultaat heb. Net als ik het kokendhete water erop wil gieten zegt een andere collega: “Dat is veel te weinig. Dat wordt echt veel te waterig. Je moet meer poeder nemen.” Hmmm. “Ik probeer het wel gewoon zo” antwoord ik, en voor iemand anders nog iets kan zeggen loop ik terug naar mijn plek aan de lunchtafel. Even rommelen in mijn tas, zoeken naar de twee broodjes die ik vanochtend in alle haast bij de AH-express heb gekocht omdat ik mijn brood vergeten was. Lekker, een noten-vruchtenbol en een bagel. Een collega kijkt ook even mee naar wat ik uit mijn tas haal. “Ah nee he, dat koop je toch niet, zulke dure broodjes. Dat vind ik echt niet kunnen.” Ehm… oké. De volgende keer eet ik mijn lunch wel even achter mijn bureau.

  5 comments for “Lunch

 1. Els
  14 nov ’08 at 12:09

  Ik lunch ook té vaak op mn werk ipv zelf brood mee te nemen en Ron heeft sinds kort een subway-verslaving. Niet goed voor de portemonnee maar wel veeeeeelll lekkerder dan je eigen meegebrachte broodjes…

  De AH-express is dan helaas wel weer 3x duurder dan onze kantine. Hebbben jullie geen kantine?? Dat zou nl. wel zielig zijn…..

 2. Alice
  14 nov ’08 at 16:48

  Euh, ik heb het lunchkamertje gezien bij Dorieke en je kunt het geen kantine noemen. Een lunchkamer is al een groot woord denk ik. Broodjes van de subway zijn wel echt megalekker trouwens…jummie!

 3. Ronney
  15 nov ’08 at 10:05

  Hey!! Eens per maand Subway is nog geen verslaving! Je krijgt er zegeltjes èn een lekker broodje, daar is toch niets mis mee?
  Overigens neem ik wel vier keer per week soep in onze kantine :) Da’s een echte kantine, met gevarieerde keuze uit twee echte soepen! Yammie!

 4. Els
  15 nov ’08 at 11:01

  Eens per maand…

  Haha

 5. Jos
  16 nov ’08 at 20:33

  Al eens cup a soup special gehad? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.