Een beetje als bij Hans Klok

(c) Pure9Het kantoor bevindt zich in de hoek van een flatgebouw. De buurt is troosteloos; uit sommige ramen wappert versleten vitrage, twee auto’s staan met de wielen op de stoep en hebben een ingeslagen voorruit, rond de vuilcontainer liggen halfopen plastic zakken.
De voordeur gaat open met een enkele sleutel. Het is een buurt waarin je inbraak kunt verwachten, maar er valt niets te stelen in het kantoor, en daarom ligt niemand er wakker van al zou je de voordeur nooit op slot doen.
Op de eerste verdieping is de ingang. Naast de deur staat een kapstok. Er is een klein keukentje en een gangetje met twee wc’s. Kom je op een slecht moment, dan waait de sterke lucht van wc-verfrisser je tegemoet.
De ramen zijn van enkel glas. De zon brandt ’s ochtends fel naar binnen. Twee collega’s zitten met een zonnebril op achter hun bureau. Het haar van een derde wappert bijna tot het plafond: twee ventilatoren zijn op de verhitte gezichten gericht en brengen schaarse verkoeling. Ik stel me voor dat het prachtig uitkomt op een foto, een beetje als bij Hans Klok, het sensationele effect van wapperende manen.
De bureaustoelen zijn nauwelijks verstelbaar. Uit de bordeauxrode bekleding puilt het geel van de binnenkant. Iemand heeft een voetenkrukje dat zo vervaarlijk piept bij het verzitten, dat anderen angstig hun handen voor de oren slaan. Door het vuile glas is nauwelijks iets te zien. De ramen zijn beveiligd met stokken, maar trillen bij langsrijdend verkeer in de sponningen, wat doet vermoeden dat ze bij weinig weerstand al zullen meegeven.

Of. Bekijk het eens van de zonnige kant. Het kantoor wordt op temperatuur gehouden door natuurlijke klimaatbeheersing. Er is geen zorg om waardevolle spullen. De buurt is gezellig multicultureel en je ziet nog eens wat op straat. De ventilatoren zorgen voor een immer perfecte coupe. De vastgeroeste stoelen kunnen door niemand uit positie worden gebracht. En last but not least: als het echt tropisch wordt trekken de mannen hun t-shirt uit.

  3 comments for “Een beetje als bij Hans Klok

 1. marjolijn
  30 jul ’10 at 10:46

  hahahahahaha

  dat van die mannen en die tshirts, heb jij dat ook al in de praktijk gezien? ben benieuwd welke van de mannen het was……

 2. Dorieke
  30 jul ’10 at 12:29

  Nou, ik niet, maar er is wel uitgebreid over gesproken op kantoor, want jouw ervaring bij het binnenstappen van het kantoor was anderen ook niet vreemd. En het was er maar één die zich eraan schuldig maakte… Dan weet jij wel wie, hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.