Het oranjegevoel

Het WK is weer in aantocht en met het WK het ‘oranjegevoel’. De straten beginnen oranje te kleuren; wapperende vlaggetjes vrolijken de gevels op. In de supermarkten lijkt het erger dan ooit. De schappen puilen uit van oranje vuvuzela’s (die je overigens vanwege de onwaarschijnlijke herrie niet mee mag nemen in het stadion – BUMMER), pletterpetten, en andere WK-gadgets. De buurtsuper levert ‘buddies‘ bij de kassa, de AH doet het met ‘beesies‘.
En intussen is Ak zich grondig aan het voorbereiden door de speelschema’s uit het hoofd te leren, alvast vooruit te plannen wanneer hij vrij moet nemen als Nederland in de halve finale komt (en oké, dat klinkt misschien niet zo bijzonder, maar de woorden ‘Ak’ en ‘vooruit plannen’ komen zeer zelden voor in één zin) en ’s avonds natuurlijk aan te schuiven voor het sportjournaal.

En ik. Ik geef er niet om. Maar ik heb wel een leuke Dress gezien. De Dutch Dress wel te verstaan. De marketeers van Bavaria hebben het slim gespeeld door zich dit keer op de vrouw te richten bij het ontwikkelen van hun WK-gadget. Ik stond al een paar keer te twijfelen voor zo’n pakket bier met jurk. En gister zei Ak: ‘Joh, ik koop dat wel een keer voor je hoor. Dan neem ik de biertjes en jij de jurk.’ En ik glom van oranjeplezier. Net als de bavariamarketeers, die niet alleen glommen, maar er ook nog tevreden bij in hun handen wreven. Heerlijk, dat oranjegevoel.

  7 comments for “Het oranjegevoel

 1. Linda
  4 jun ’10 at 15:08

  Wat een ontzettend mooi manneke! en kan hij al een bal vangen????
  fijn weekend!

 2. Els
  4 jun ’10 at 21:15

  Ik zou snel zijn voor die jurk want hier is ie al lang op!

 3. Alice
  4 jun ’10 at 22:27

  Wat een stoertje is het ook, echt te lief!

 4. jos en aafke
  6 jun ’10 at 21:41

  Koop die jurk snel als je hem nog kunt krijgen. Bij Bavaria zijn ze compleet out-of-stock (betrouwbare bron in de vorm van vertegenwoordiger)

 5. dorieke
  7 jun ’10 at 12:59

  Ik heb ‘m al, en Ak heeft z’n blikjes Bavaria :-D

 6. Els
  7 jun ’10 at 19:19

  Ow echt? Ik wil m al heel lang en bij ons is ie nergens te vinden!!

  Zit ie een beetje? ;)

 7. dorieke
  7 jun ’10 at 21:19

  Hij zit als gegoten! Nee, da’s niet helemaal waar; uit de jurk leid ik af dat de gemiddelde Hollandse vrouw een vollere boezem en minder volvette roomkadetten heeft dan ik ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.